siirry sisältöön

Kilpailuetua kiertotaloudesta

Nykypäivänä tietotekniikka on välttämätön työkalu. Uusia laitteita tehokkaammilla toimintakyvyillä tulee jatkuvasti markkinoille. Kannattaako uusia laitteita edes ostaa omaksi?

3stepIT:n toimintaprosesseissa tavoitellaan aina vastuullisuushyödyn kannalta tehokkainta laitteiden uusiokäyttöä. Se vähentää sekä syntyvän elektroniikkajätteen määrää, että CO2-kuormitusta.

”Organisaatioissa on perinteisesti ostettu työntekijöille laitteita käyttöomaisuudeksi. Se sitoo rahaa hankintoihin, ja jättää laitekannan hallinnan IT-osastolle. Esimerkiksi tietoja laitteiden teknisistä ominaisuuksista, takuista, toimittajista ja käyttäjistä on voitu pitää kirjaa excel-tiedostossa”, sanoo 3stepIT:n Suomen maajohtaja Harri Malinen.

”Henkilökuntaa kuitenkin vaihtuu, jolloin tiedot jäävät helposti päivittämättä. Ylimääräisiä laitteita, joilla vielä on markkina-arvoa, päätyy pölyttymään hyllyille tai elektroniikkajätteeksi.”

3stepIT tarjoaa ongelmaan ratkaisuksi kolmen askeleen kiertotalousmallia. Se auttaa organisaatioita laitteiden rahoituksessa ja hankinnassa, niiden käyttö- ja hallintavaiheessa sekä vastuullisessa ja tietoturvallisessa käytöstä poistossa.

Harri Malinen muistuttaa tietoturvan tärkeydestä myös mobiililaitteiden yhteydessä. Niihin kertyy helposti arkaluontoista tietoa, kun laitteet enenevässä määrin ovat käytössä myös työn ulkopuolella.

Siirtyminen omistajasta vuokraajaksi auttaa organisaatioita suunnittelemaan teknologiainvestointejaan ja varmistaa, että työntekijöillä on toimivat laitteet. Tiedot koko laitekannasta pysyvät ajan tasalla. Suurin osa 3stepIT:n asiakkaiden käytössä olevista laitteista päätyy lopulta kiertotalousajattelun mukaisesti uusiokäyttöön, pidentäen niiden elinkaarta.

”Asiakkaamme voivat luottaa siihen, että me teemme käsittelyn vastuullisesti ja dokumentoidusti heidän puolestaan. Laitteiden elinkaaren piteneminen säästää paitsi aikaa, myös rahaa. Kunnostus ja tietoturvaus tehdään käsittelykeskuksessamme Suomessa. Se on iso asia monelle asiakkaalle.”

”Yleisin laiteryhmä, jota asiakkaamme vuokraavat, on toimistotekniikka. Palvelemme erilaisten toimialojen tarpeita esimerkiksi ajoneuvopääte-, terveys- ja varastoteknologia-hankinnoissa. Kiteytetysti voi sanoa, että palvelumme sopii kaikille toimialoille.”

Valikoidut

Viimeisimmät