siirry sisältöön

Assistentista johtajaksi

Suvi Lehikoinen on tehnyt upean uran Abloylla, joka tarjoaa monipuolisempia työmahdollisuuksia kuin moni tietää.


Kun Suvi Lehikoinen aloitti Abloy Oy:llä vientiassistenttina, hän ajatteli olevansa talossa pari vuotta ja siirtyvänsä sen jälkeen jatko-opintojen pariin.

Toisin kävi. Abloy osoittautui niin mielenkiintoiseksi työpaikaksi, että Suvi on yhä talossa 17 vuoden jälkeen.

”Vaikka olen ollut samassa yrityksessä näin pitkään, olen työskennellyt useissa eri tehtävissä ja samalla kouluttautunut. Näin olen päässyt kehittämään itseäni ja Abloyn toimintaa. On ollut hienoa olla osa Abloyn huikeaa muutosta perinteisestä lukkovalmistajasta digitaalisten ratkaisujen tarjoajaksi”, Suvi kertoo.

Viimeisin muutos tapahtui vuonna 2021, jolloin perustettiin Abloy Services-yksikkö. Entisestä assistentista tuli Director, Abloy Services ja Abloyn johtoryhmän jäsen.
Johtajana Suville on aina ollut tärkeää pitää omassa yksikössään huolta siitä, että kaikki ovat yhdenvertaisia ja kaikkia kohdellaan samanarvoisesti. Tässä Suvin omat ja yrityksen arvot kohtaavat, sillä Abloylla noudatetaan läpi organisaation tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmaa.


”Minulle on tärkeää olla aidosti läsnä tiimilleni, kuunnella ja luottaa heidän ammattitaitoonsa”, Suvi Lehikoinen kertoo.

ASSA ABLOY -konsernissa on tavoitteena lisätä päättävissä tehtävissä olevien naisten osuus 30 prosenttiin vuoteen 2025 mennessä. Turvallisuusala on miesvaltainen. Tavoitteessa on onnistuttu Abloylla Suomessa hyvin: naisten osuus on jo nyt 33 prosenttia.

Kansainvälinen joensuulainen

Suomalaiset tuntevat lukitus- ja kulunhallintajärjestelmiä valmistavan Abloyn erinomaisesti: Taloustutkimuksen Brändien arvostus -tutkimuksessa Abloy on Suomen toiseksi arvostetuin brändi. Tuntemattomampaa monille on kuitenkin se, kuinka paljon lukitusratkaisut ovat kehittyneet digitaalisiksi ja kuinka kansainvälisestä yrityksestä on kyse. Abloylla on vientiä 90 maahan.

Vaikka Suvin työpaikka on Joensuussa, hän on uransa aikana matkustanut ympäri maailmaa ja muun muassa kouluttanut yhteistyökumppaneita.

”Qatarissa halusin kunnioittaa paikallista kulttuuria pukemalla ylleni jakkutakin ja pitkät housut, vaikka lämpöä oli 35 astetta. Mietin, että hyväksyvätkö he naisen opettamaan miehiä. Tämä huoli oli kuitenkin turha.”

”Abloylla on pitkiä kumppanuuksia niin kotimaassa kuin ulkomailla, ja olen saanut tavata valtavan hienoja ihmisiä eri puolilta maailmaa. Osasta on tullut ystäviä.”

Valikoidut

Viimeisimmät