siirry sisältöön

Ulkomaankaupan huomaamattomat mestarit

Huolinta-ala pitää yli puolet Suomen ulkomaankaupasta liikkeessä. Siksi sen merkitys elämällemme on suurempi kuin moni huomaa.


Vuosaaren satamassa kuuluu lokkien kiljahdusten joukosta tasainen piippaus. Se tulee peruuttavasta kuorma-autosta, joka jättää sinivalkoisen Blue Water Shippingin puoliperävaunun eli irtoperän kyydistään. Laivassa sen matka jatkuu ilman vetoautoa, joka veisi turhaan tilaa, laivan polttoainetta ja kasvattaisi hiilijalanjälkeä. Päätesatamassa irtoperä jatkaa kulkuaan ulkomaalaisen kuljetusyrityksen matkassa.
Irtoperien suojissa liikkuu merkittävä osa Suomen ulkomaankaupasta. Niiden liikuttamiseen tarvitaan kuljetusvälineiden lisäksi valtava maailmanlaajuinen osaajaverkosto. Tätä pyörittävät Blue Water Shippingin kaltaiset huolintayritykset, jotka järjestävät tavaroiden käsittelyn satamissa ja terminaaleissa, pitävät yhteyttä eri maiden kuljetusliikkeisiin, varaavat lauttapaikat, tilan lentokoneesta, konttialuksesta tai junasta. Valitsevat taloudellisesti, ajallisesti ja ekologisesti järkevimmät kuljetusmuodot ja -reitit. Blue Water Shipping koordinoi ja seuraa koko toimitusketjua ja varmistaa mahdollisimman sujuvan kuljetuksen ja oikea-aikaisen toimituksen.
Huolintaliikkeet hoitavat 65-70 prosenttia Suomen tuonnista ja puolet viennistä, joten se on kriittisen tärkeä ala.
”Siitä huolimatta ala jää helposti suurelta yleisöltä huomaamatta, jopa poliittisilta päättäjiltä”, Blue Water Shipping Oy:n toimitusjohtaja ja maajohtaja Erkki Valtonen sanoo.

”Ratkaisemme kuljetushaasteita lyhyelläkin varoitusajalla, emme jätä asiakkaita ennalta määrättyjen aikataulujen armoille."

Joustavaa palvelua

Blue Water Shippingin irtoperissä kulkee lähes mitä tahansa laillista tavaraa. Lisäksi se hoitaa isoja projektikuljetuksia tuulivoimaloiden osista aina kuriirikuljettajien pikkupaketteihin asti.
”Meillä on toimisto yli 70 maassa, jopa Reykjavikissa ja Grönlannissa.”
Logistiikka-ala digitalisoituu ja automatisoituu, mutta Blue Water Shippingistä saa myös ihan oikeasti ihmisen kiinni puhelimella.
”Ratkaisemme kuljetushaasteita lyhyelläkin varoitusajalla, emme jätä asiakkaita ennalta määrättyjen aikataulujen armoille. Esimerkiksi viime perjantaina kello 14 asiakas otti meihin yhteyttä. Hän tarvitsi nopeasti kuljetuksen Italiasta Suomeen. Tunnin kulutta yhteydenotosta hänen tavaransa käytiin lastaamassa autoon”, Suomen kumipyöräliikenteen osastopäällikkö Kai Hermiö kertoo.

Ota yhteyttä, niin sovitaan toimitusketjuanne parhaiten palvelevat ratkaisut:

Ninni Hussi – Sales Executive
+358 40 679 5980, nihu@bws.dk

Felicia Aminoff – Sales Executive
+358 40 843 4723, feam@bws.dk

Antti Yli-Ollila – Key Account Manager
+358 40 089 3377, anyo@bws.dk

Valikoidut

Viimeisimmät