siirry sisältöön

Hellästi hammaslääkärin hoidossa

Hammaslääkäri Arttu Lohi listaa tärkeimmiksi asioiksi suun terveydessä sähköhammasharjan, hammasvälien puhdistuksen ja säännölliset tarkastukset. Hänen yrityksensä Dentalisti Oy toimii Tampereen keskustassa.


”Yritys on perustettu vuonna 2015. Tilat ovat todella hyvät ja hyvällä paikalla. Investoin heti alussa uusiin laitteisiin”, Lohi kertoo.

Ketjuun kuulumattomana hammaslääkärinä hän voi vapaasti päättää, miten työskentelee ja millaisia välineitä ja materiaaleja käyttää.

”Teen kaikkea hammaskiven poistosta kruunuihin, siltoihin ja implantteihin. Se on iso etu, ettei asiakkaan tarvitse jonkun yksittäisen toimenpiteen takia hakea apua muualta.”

Lohi työllistää itsensä lisäksi hoitajan. Yrittäjyys houkutteli, koska hän halusi itse päättää ja myös vastata koko toiminnasta. Hän pyrkii tekemään työt niin, että asiakas haluaa palata.

”Vastaanotollani käyvä asiakas tietää, kuka on vastuussa. Olen myös tavoitettavissa puhelimitse työaikojen ulkopuolella. Työaikani ovat joustavat. Joskus olen lähtenyt illalla hoitamaan jonkin akuutin vaivan.”

Hän uskoo, että varmat otteet ja mukava jutustelu auttavat hälventämään hammaslääkäripelkoa.

”Kliseisesti sanottu, mutta meillä on aika lupsakka ilmapiiri.”

Lohi on työskennellyt myös TAYSissa ja tehnyt leukakirurgisia toimenpiteitä, kuten korjannut murtumia ja ollut mukana leuansiirtoleikkauksissa.

”Tunnen suun ja leukojen alueen anatomian hyvin ja tiedän mitä toimenpiteitä on mahdollista tehdä ja mitä ei.”

Valikoidut

Viimeisimmät