siirry sisältöön

Finfinet Oy on korkeapainevesiratkaisujen luotettu kumppani teollisuuden asiakkaille

Finfinet on jo vuodesta 1998 toiminut samalla alalla, korkeapaineyksiköiden, pumppujen, painepesureiden ja tarvikkeiden ammattilaisina. Teollisuuden asiakkaat arvostavat yrityksen kuuntelevaa ja ratkaisukeskeistä asennetta.

Finfinet on pitkän toiminta-aikansa kuluessa kehittynyt alan vahvaksi osaajaksi.

"Vuosien varrella on karttunut tietämystä ja luottamusta osaamiseen. Olemme kuitenkin yrityksenä sen kokoinen, että pystymme olemaan myös innovatiivisia ja rohkeita lähtemään mukaan uusiin juttuihin", kuvailee toimitusjohtaja Sauli Kärkkäinen.

Yrityksen ydinosaamista ovat korkea- ja matalapainevesipumppaamot teollisuuden eri aloille, esimerkiksi voimalaitoksille ja rakennusteollisuudelle.

"Laitteistojen avulla voidaan myös esimerkiksi koekäyttää putkistoja tai kennoja tai testata erilaisten materiaalien veden läpäisykykyä. Lisäksi meiltä saa esimerkiksi vesileikkauslaitteistoja, lähinnä pehmeiden materiaalien leikkaamiseen."

Finfinet toimii saksalaisen Speckin päämiehenä Suomessa, mutta Kärkkäinen korostaa, että yrityksen roolina on olla huomattavasti enemmän kuin jälleenmyyjä, pikemminkin ongelmanratkaisija mitä erikoisempiin pulmiin.

"Rakennamme aina oikeanlaisen tuotteen jokaisen kohteen tarpeisiin. Emme myy juuri mitään suoraan katalogista."

Ratkaisujen etuna on myös se, että ne ovat tapa toteuttaa vihreitä arvoja. Korkeapaineella toimivat ratkaisut ovat energiatehokkaita, vettä kuluu vähemmän ja myös kemikaaleja puhdistukseen tarvitaan vähemmän.

Telakkateollisuudessa paljon potentiaalia

Yksi Finfinetin keskeisistä asiakkuussegmenteistä ovat telakkatoimijat, joista suuri uusi asiakkuus on Meyer. Finfinet on toimittanut erikokoisia laivanpesuun tarkoitettuja pumppuyksiköitä myös muille telakkayhtiöille. Kärkkäinen kokee, että alassa on myös suurta tulevaisuuden potentiaalia.

"Koronan hellittäessä telakkateollisuus on taas noussut vahvaksi ja se näkyy myös meillä."

Kärkkäisen mukaan myös muissa isoissa trendeissä on yritykselle hyviä kasvumahdollisuuksia. Esimerkiksi vihreän siirtymän myötä muuttuvat energiateollisuuden laitokset luovat tilaa uusille ratkaisuille.

"Yksi muutos on myös perinteisen paperiteollisuuden korvaantuminen verkkokaupan yleistymisen myötä tarvittavien pakkausmateriaalien valmistuksella. Uudistuvat laitokset antavat meillekin mahdollisuuden muutokseen", hän summaa.

Valikoidut

Viimeisimmät