siirry sisältöön

Heinola tarjoaa korkeaa elämisen laatua upeassa ympäristössä

Päijät-Hämeessä, vain 30 minuutin päässä Lahdesta, sijaitseva Heinola tarjoaa idyllisen pikkukaupungin puitteet tasokkaaseen palvelutarjontaan. Kaupunginjohtaja Jari Parkkosen mukaan kaupungilla on hyvät mahdollisuudet pysyä elinvoimaisena ja houkuttelevana myös tulevaisuudessa.

Unelmien Heinola -tapahtuma. Kuva: Pasi Hyttinen

Kaupunginjohtaja aloittaa kertomalla, että nykyinen työ- ja asuinpaikkakunta eroaa aiemmista niin, että hän valitsi Heinolan ennen kuin Heinola valitsi hänet.

”Muutin tänne jo paljon ennen kaupunginjohtajaksi valitsemista. Tärkeimpänä syynä oli, että täällä yhdistyvät tiivis kaupunkirakenne, veden läheisyys ja monipuoliset harrastusmahdollisuudet.”

Samaa yhdistelmää arvostavat myös kaupungin asukkaat. Erityisesti harrastus- ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksiin panostetaan aktiivisesti. Lapsille on tarjolla esimerkiksi maksuton harrastemalli ja vuotuinen kulttuuripolku.

Myös ikäihmisille on tulossa kulttuuripolku, monen muun aktiviteetin lisäksi. Erityspiirteenä Heinolan Vierumäeltä löytyy myös yksi Pohjois-Euroopan suurimmista liikunnan ja vapaa-ajan keskuksista.

Parkkosen mukaan asukkaiden hyvinvoinnin tukeminen nähdäänkin todella tärkeäksi osaksi kaupungin toimintaa.

”Harrastetoiminnan lisäksi satsaamme myös esimerkiksi kaupunkiympäristöön, esimerkiksi kevyen liikenteen liikenneratkaisuihin. Kouluverkostomme on myös yksi merkittävä tekijä hyvinvoinnissa, se on rakennusten osalta käytännössä kokonaan uudistettu viime vuosina.”

Vuonna 2021 valmistunut Heinolan lukio. Kuva: Heinolan kaupunki

Hyvät mahdollisuudet menestyä jatkossa

Parkkonen uskoo, että Heinolan hyvä taso työpaikkaomavaraisuudessa säilyy myös tulevaisuudessa. Kiinnostavat lähivuosien investoinnit tukevat kaupungin kehitystä.

”Lisäksi hyvät liikenneyhteydet ja monipaikkaisuuden lisääntyminen tukevat tänne muuttamista. Meillä on tarjota juuri niitä asioita, joita monipaikkaisesti asuvat arvostavat; vesistöä, luontoa, hyvää palvelutasoa ja kulkuyhteyksiä.”
Rakentamisen osalta Heinolassa nähdään, että ranta-alueet ja Vierumäen seutu kiinnostavat jopa hiljaisempana rakentamisaikana.

”Vahvuutemme kantavat markkinatilanteesta riippumatta ja tulevaisuus näyttää valoisalta. Uskon, että tämänhetkisessä maailman murroksessa juuri Heinolan kaltaisilla kaupungeilla on hyvä mahdollisuus menestyä.”

Valikoidut

Viimeisimmät