siirry sisältöön

Helposti toteutettavalla lisäeristyksellä suora vaikutus sähkölaskuun

Suomalaiset tuskailevat sähkölämmityskustannusten kanssa. Vaikka uusimmissa taloissa eristys on hoidettu viimeisimpien määräysten mukaisesti, ei tarvitse mennä kuin reilut kymmenen vuotta menneisyyteen ja eristettä laitettiin huomattavasti ohuempi kerros.


Lämmöneristyksellä voidaan vaikuttaa asumismukavuuteen, mutta se on myös tehokas keino laskea kulutusta ja pienentää sähkölaskua. Yläpohjan lisäeristäminen vähentää talon lämpövuotoa.

“Tällä hetkellä kaikki miettivät, kuinka nousevaan sähkölaskuun voisi vaikuttaa. Asia konkretisoituu viimeistään, kun uusi sopimuskausi alkaa”, ISOVERin tuotekehitysinsinööri Janne Inkinen pohtii.

Päivittyneiden määräysten ansiosta vuoden 2010 jälkeen rakennetuissa taloissa eristykset ovat varsin hyvällä tolalla. 90-luvun lopun ja 2000-luvun alun taloissa eristyskerros on merkittävästi ohuempi ja sitä vanhemmat talot ovat vielä oma lukunsa. Inkinen muistuttaa, että eristyksessä voi myös olla painumaa tai kosteusvaurioita.

“Rakennuksen lisäeristys on kannattava satsaus, joko omana projektinaan tai esimerkiksi ilmalämpöpumpun, puulämmityksen tai aurinkopaneelien rinnalle.”

Kierrätyslasista valmistettu ISOVER InsulSafe® -puhallusvilla on eittämättä tehokas vaihtoehto. Sen eristysteho säilyy koko rakennuksen elinkaaren ajan ja takaisinmaksuaika on lyhyt, vuoden pari. Yläpohjan lisälämmöneristys tuottaa suhteellisesti suurimman hyödyn yksikerroksisissa rakennuksissa, koska niissä yläpohjan osuus rakennuksen ulkovaippa-alasta on suuri. Hyöty on sitä suurempi, mitä heikompi eristyksen lähtötaso on.

page2image9120320
Jani Niemi varautui tulevaan talveen ja korkeisiin sähkönhintoihin asennuttamalla talonsa yläpohjaan ISOVER InsulSafe® -puhallusvillat vanhan purueristeen päälle. InsulSafe® -puhallusvillan Jani valitsi tehokkaan lämmöneristyskyvyn ja ekologisuuden vuoksi.

“Tunnin, parin urakka”

Ekologinen InsulSafe® voidaan puhaltaa yläpohjaan suoraan vanhan eristeen päälle – itse asiassa vanha eriste toimii jopa paremmin, kun se on saanut päälleen uuden peitteen. Se toimii kuten kerrospukeutuminen.

Jos urakan haluaa toteuttaa itse, puhalluskoneen voi vuokrata rautakaupasta. ISOVERin tuotepäällikkö Mika Pulkkinen suosittelee kuitenkin palkkaamaan ammattilaisen: “Hän varmistaa samalla, ettei vanhoissa eristeissä ole kosteusvaurioita. Työ on kokonaisuudessaan nopea toteuttaa, se hoituu parissa tunnissa.”

ISOVER InsulSafe® -puhallusvilla on painumaton, palamaton ja kotimainen Avainlipputuote. Se on ekologinen, terveellinen ja turvallinen, eikä sisällä haitallisia kemikaaleja. Lista hyvistä ominaisuuksista on vakuuttava. Pulkkinen muistuttaa, että nyt ei päätöstä kannata enää lykätä: “Jos on ikinä miettinyt energiatehokkuutta, nyt on aika toimia. Olemme kaikki yhdessä mukana energiansäästötalkoissa ja lisäeristekerros kannattaa.”


ISOVERin kätevällä energiansäästölaskurilla voit laskea, millainen säästö taloudessasi voidaan saavuttaa lisäeristämisellä.

Esimerkki, omakotitalo 120 m2, Helsinki: Talossa ristikkoyläpohjarakenne sekä vanhaa purueristettä 300 mm. Päälle lisätään urakoitsijan asentamana 200 mm ISOVER InsulSafe® -puhallusvillaa, kustannus asennustöineen n. 1500 €.

Energian hinnalla 0,50 €/kWh vuosittaista säästoä syntyy yli 1000 €, yli 2000 kWh.

Lisäeristyksen takaisinmaksuaika n. 1,5 vuotta.

Tarkista energiasäästölaskurilla, miten lisäeristys vaikuttaisi sähkölaskuunne:

www.isover.fi/energiansaastolaskuri

Kiinnostuitko?

Puhallusvillaa.fi-sivustolta löydät ISOVERin sopimusurakoitsijat. Täyttämällä sivuston lomakkeen saat tarjouksen kolmelta lähialueen puhallusvillaurakoitsijalta.

Valikoidut

Viimeisimmät