siirry sisältöön

Liity kestävän energian rakentajiin

Landis+Gyr Oy tarjoaa mielenkiintoisia urapolkuja älykkään energiamittauksen ja integroitujen energianhallintaratkaisujen parissa.

Jyväskylän kehityskeskuksessa työskentelee niin elektroniikkasuunnittelijoita, sulautettujen ja IT-ohjelmistojen kehittäjiä, kyberturvallisuusosaajia kuin myynnin ja asiakaspalvelun ammattilaisia. Maria Santillan, Jonne Marttinen, Juha Torstensson ja Petri Marttinen nauttivat työskentelystä Landis+Gyrin innovatiivisessa ja monikulttuurisessa työympäristössä.

Landis+Gyr on globaali markkinajohtaja älykkäässä energiamittauksessa ja integroiduissa energianhallintaratkaisuissa. Yritys mittaa ja analysoi energiankäyttöä luodakseen tehokkaita ja energiankäyttöä tehostavia ratkaisuja älykkään sähköverkon ja infrastruktuurin hallintaan. Landis+Gyrin keskeisimmän asiakassegmentin muodostavat sähköverkkoyhtiöt. Esimerkiksi Suomessa satojen tuhansien kotitalouksien sähkönkulutusta mitataan yrityksen laitteistoilla.

Suomen kehitysyksiköllä on keskeinen rooli Landis+Gyrin kansainvälisissä toiminnoissa. Konsernin Pohjoismaiden pääkonttori sijaitsee Jyväskylässä. Samassa rakennuksessa sijaitsevat myös sen valvonnassa oleva kansainvälinen tuotekehitysyksikkö maailmanluokan laboratorioineen. Uuteen toimistorakennukseen on keskitetty ohjelmistokehitys, asiakas- ja etäluentapalvelut sekä valtaosa myynnin ja markkinoinnin toiminnoista.

”Kehitämme ja toteutamme asiakkaillemme älykkäitä energian luenta-, mittaus-, analysointipalveluita. Sähköenergian tuotantotapojen muutoksen myötä kysyntäjousto- ja analytiikka tuotteistammekin on tullut kysyttyjä. Ratkaisumme auttavat asiakkaitamme parantamaan palvelujensa kestävyyttä, toimintavarmuutta ja kustannustehokkuutta”, Landis+Gyr Oy:n toimitusjohtaja Juha Torstensson kertoo.

Urapolkuja energiamurroksen parissa

Torstenssonin ja tuotekehitysyksikön johtaja Petri Marttisen mukaan Landis+Gyr tarjoaa mielenkiintoisia urapolkuja ICT-sektorin sekä kaupallisen ja asiakaspalvelualan työtehtävistä kiinnostuneille. Työ on kansainvälistä, sillä pelkästään Jyväskylän toimistossa on edustettuna 25 eri kansallisuutta. Organisaatiossa on hyvät mahdollisuudet edetä uusiin työtehtäviin oman mielenkiinnon ja kehitystoiveiden mukaisesti.

Työskentely Landis+Gyrillä sopii erityisesti innovatiivisille, energia-alan murroksesta ja kestävän kehityksen edistämisestä kiinnostuneille ammattilaisille.

”Työskentely Landis+Gyrillä sopii erityisesti innovatiivisille, energia-alan murroksesta ja kestävän kehityksen edistämisestä kiinnostuneille ammattilaisille. Luomamme ratkaisut menevät suoraan asiakasyritystemme käyttöön ja niiden avulla edistetään maailman hyvinvointia”, Marttinen sanoo.

Landis+Gyrin toiminnassa henkilöstön asiantuntijuus on kaikki kaikessa. Siksi työntekijöitä koulutetaan jatkuvasti, jotta organisaation osaaminen ja innovaatiokyvykkyys pysyvät korkeina. Viime vuosina osaamista on kartutettu esimerkiksi pilviteknologioista.

”Sähköverkkoyhtiöt siirtävät toimintojaan pilveen ja me tuemme niitä muutoksessa. Kehitämme pilviteknologiaan perustuvia ratkaisuja muun muassa Googlen kanssa”, Marttinen kertoo.

Landis+Gyrillä tehdään paljon töitä toimistolla, sillä kasvokkaiskohtaamiset toimivat sytykkeinä uusille innovaatioille.

Hyvä työilmapiiri ja uuden oppiminen motivoivat

T&K-projektipäällikkö Maria Santillan ja RF-suunnittelija Jonne Marttinen arvostavat Landis+Gyrillä kannustavaa työilmapiiriä ja mahdollisuuksia uuden oppimiseen.

Argentiinalaislähtöinen, informaatio- ja mobiiliteknologiaa sekä liiketaloutta opiskellut Santillan on työskennellyt Landis+Gyrillä vuodesta 2016. Ennen nykyistä tehtäväänsä hän on toiminut ohjelmistotestaajana ja tiiminvetäjänä. Nyt hän työskentelee projektipäällikkönä ohjelmistokehityksen parissa.

Työssäni hienointa on päästä työskentelemään eri kulttuureista tulleiden, osaavien ja kokeneiden ihmisten kanssa.

”Työssäni hienointa on päästä työskentelemään eri kulttuureista tulleiden, osaavien ja kokeneiden ihmisten kanssa”, Santillan kiteyttää.

Jonne Marttinen puolestaan tuli Landis+Gyrille työharjoitteluun vuonna 2022. Sittemmin muun muassa sähkövoima- ja automaatiotekniikkaa opiskelleelle Marttiselle avautui vakituinen pesti radiokommunikaatioon linkittyvien projektien parissa. Hän työskentelee osa-aikaisena, sillä osa arjesta kuluu amk-opintojen parissa.

”Tekniikasta innostuneelle tämä on kuin toinen koti. On hienoa, että työssä eteen tuleviin haasteisiin saa työkavereilta nopeasti apua. Parempaa työpaikkaa en voisi kuvitella”, Jonne Marttinen toteaa.

Landis+Gyr on auttanut verkkoyhtiöitä ja energiankuluttajia hallitsemaan energiaa paremmin vuodesta 1896. Yrityksen tavoitteena on hiilineutraalius vuoteen 2030 mennessä. Landis+Gyr työllistää maailmanlaajuisesti 6977 työntekijää. Pohjoismaiden toiminnoista vastaavassa Landis+Gyr Oy:ssä työntekijöitä on 290. Heistä 283 työskentelee Jyväskylässä tai Vantaan toimipisteessä, loput Ruotsissa ja Tanskassa.

Tutustu avoimiin tehtäviimme ja liity energiseen joukkoomme

Valikoidut

Viimeisimmät