siirry sisältöön

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella lääkärit voivat kehittyä työssään

Empaattinen työyhteisö, aito moniammatillisuus ja loistavat erikoistumismahdollisuudet - tällaiset ovat Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen vetovoimatekijät lääkärien mielestä. Nuoret lääkärit arvostavat erityisesti myös hyvää senioritukea.

Kuva: Patrik Fagerström Kuvattavana: Miika Heinonen Espoon sairaalassa

Pian koulutusylilääkärinä aloittavan Miika Heinosen mielestä Espoon sairaalassa suurin vahvuus on toimiva työyhteisö. Sen ytimessä on moniammatillinen tiimi, joka tekee tiiviisti yhteistyötä, ja jossa jokainen saa hyödyntää omia vahvuuksiaan.

”Työskentelen neurologisella kuntoutusosastolla, jossa keskitymme monisairaiden vanhusten hoitoon”, Heinonen kertoo.

Heinosen mukaan työpaikalle on onnistuttu luomaan empaattinen ja joustava työilmapiiri, jossa lomat järjestyvät toivotusti, työmäärä on hallittu ja hoitohenkilökunnalla on aikaa myös keskustella.

Heinonen kokee, että erityisesti uusille työntekijöille yhdessä tekemisen kulttuuri on tärkeää.
”Meillä esimerkiksi kandit ovat olleet hyvin aktiivisia ja järjestäneet tapahtumia yhdessä. Lisäksi syömme päivittäin yhdessä lounasta.”

Erikoistuminen on helppoa hyvinvointialueella

Hyvinvointialueen toiminnan aloittaminen ei ole muuttanut käytännön työtä osastolla, mutta erikoistumismahdollisuuksiin sillä on ollut vaikutusta.

”Meidän on mahdollista tutustua hyvin erilaisiin työpisteisiin. Siten myös erikoistuminen onnistuu ilman, että työsuhde ja esimerkiksi lomien kertyminen katkeaa”, Heinonen mainitsee.

Espoon sairaalassa etuna on, että joka osastolla on hyvin kokeneita lääkäreitä, joita voi aina konsultoida. Lisäksi tukea saa muilta ammattilaisilta, joita saa rohkeasti nykiä hihasta.
Moni uusista lääkäreistä on jäänyt tai palannut myöhemmin takaisin tänne, mikä kertoo seniorituen onnistumisesta.
Heinonen kokee, että uusien lääkärien panosta ja tuoretta ajattelua tarvitaan.

”Ikääntyvien ihmisten määrä kasvaa ja mietinnässä on, miten kasvavaan hoidon tarpeeseen vastataan nykyisillä resursseilla. Otamme mielellämme koulun penkiltä tuoreita ammattilaisia ratkomaan tätä haastetta uudelta kantilta.”

Tule meille töihin!
Ota yhteyttä rekry@luvn.fi

Valikoidut

Viimeisimmät