siirry sisältöön

Urbaani keskusta ja maaseudun mahdollisuuksia

Mikkeli Etelä-Savossa on merkittävä logistiikka-alan keskittymä ja korkeakoulukaupunki. Strategiansa mukaisesti kaupunki profiloituu puhtaan veden pääkaupunkina. Kesämökkiläiset ja etätyöläiset tuovat merkittävän lisän kaupungin aluetalouteen.

Mikkeli tarjoaa niin opiskelijoille, työnhakijoille kuin vapaa-ajan viettäjillekin monipuolisen, elinvoimaisen ja kohtuuhintaisen asuinympäristön. Kuva: Mikkelin kaupunki

Kaupunginjohtaja Janne Kinnunen kuvaa kaupunkiaan monipuoliseksi paikaksi asua ja yrittää. Keskusta-alueella tarjolla on laadukkaita palveluja, vahvaa kulttuuria ja hyviä liikuntamahdollisuuksia.

”Kuntaliitosten myötä meillä on myös maaseutumatkailuun ja Saimaan matkailuun liittyviä mahdollisuuksia. Koko Etelä-Savon alueella on noin 50 000 vapaa-ajan asuntoa. Niistä viidennes on Mikkelissä. Olemme vain kahden tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta.”

Olemme vain kahden tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta.

Kehitysyhtiö Miksei Oy:n toimitusjohtaja Timo Paakki korostaa Mikkelin sijaintia viiden ison tien risteyksessä ja Savon junaradan varrella. Kaupungin alueelle on syntynyt Etelä-Savon suurin logistiikka-alan yritysten keskittymä. Myös tietoliikenneyhteydet toimivat.

Kaupungin elinvoiman kehittämisessä panostetaan muun muassa kiertotalouteen, puhtaaseen veteen, digitalisaation edistämiseen, liikunta- ja urheilufasiliteettien kehittämiseen yhdistettynä tutkimustoimintaan, sekä matkailuun ja vapaa-aikaan.

Toisen asteen ammatillinen oppilaitos Esedu, ammattikorkeakoulu Xamk sekä Aalto-, LUT-, Ruralia- ja Helsingin yliopistot ovat kaikki edustettuina kaupungin koulutustarjonnassa. Mikkelissä voi opiskella kansainvälistä kauppaa aina maisteritutkintoon saakka. Tänä syksynä alkanut vesiteknologian diplomi-insinööriohjelma sai suuren suosion.

Seudulla on useita isoja teollisuusyrityksiä ja vahvaa alihankintaosaamista. Lisää kasvua ja hyvinvointia on syntymässä muun muassa energiaintensiivisestä teollisuudesta, sekä sähköisen liikkumisen ympärille syntyvästä klusterista.

Valikoidut

Viimeisimmät