siirry sisältöön

Mökin muutos ilman remonttia

Veke x Maru Hautala

Olohuoneen tuotteet: Ruska 3-istuttava vuodesohva, Jooa sohvapöytä, Sessak Länsi designriippuvalaisin, Lucide Cona lattiavalaisin, Rima tv-taso, Havu-kaappi.

Sisustussuunnittelija Maru Hautalan perheelle siirtyi vuodenvaihteessa 90-luvulla rakennettu klassinen pyöröhirsimökki, jonka patinoituneille seinille ei haluttu lähteä tekemään mitään, vaan mökin ilme freesattiin kalusteita ja sisustusta päivittämällä.
"Päätettiin jättää mänty näkyviin myös lattiassa, katossa ja sisäovissa. Mökki saa näyttää mökiltä ja olla vastakohta kodin vaaleudelle ja tietynlaiselle raikkaudelle", Maru kertoo.
Sisustajan huonekalukauppa Veke toimitti mökille kalusteita, kuten männystä valmistetun ruokapöydän ja sohvapöydän, sohvan, valaisimia ja sisustustuotteita. Kaikki saatiin vielä jäätä pitkin perille saareen ennen kevään tuloa.
Katso ennen ja jälkeen kuvat upeasta muodonmuutoksesta.

Mökin olohuoneen muodonmuutos

Japandi-henkinen Jooa sohvapöytä ja kauniin siro Korte rottinkiriippukeinu näyttävät ihanan freessiltä jo hieman kellastunutta pyöröhirttä vasten.
Valaisimiksi Maru valitsi selkeälinjaiset Sessak Länsi designriippuvalaisimen ja Lucide Cona lattiavalaisimen. Maru vinkkaakin panostamaan valaistukseen myös mökillä.
"Valitse valkoisempi valonlähde polttimoon (4000K), jotta se kumoaa hirren keltaista vaikutusta."
Mökissä on usein tarvetta lisävuoteelle, joten vuodesohva on mökkeilijän must have valinta. Olohuoneeseen valikoitui Ruska 3-istuttava vuodesohva.
"Tykkäsin tämän sohvan tere -viimeistelystä ja siitä, että se on rakenteeltaan siro. Sohva on myös testinukuttu ja testaajat (äiti ja sisko) tykkäsivät! Levitettiin vuodemekanismin päälle hieman paksumpi petari", Maru kertoo.
Koivuinen Rima tv-taso ja mäntyinen Havu kaappi tuovat tilaan kontrastia hiilen mustalla värillä. Havu-kaappi on Veken omaa tuotantoa.

Olohuone jälkeen. Olohuoneen tuotteet: Ruska 3-istuttava vuodesohva, Jooa sohvapöytä, Korte rottinkiriippukeinu, Sessak Länsi designriippuvalaisin, Lucide Cona lattiavalaisin,

Mökin ruokailutilan muodonmuutos

Ruokailutila päivitettiin uudella ruokailuryhmällä. Muotoilultaan yksinkertainen Tyvi 4-hengen ruokailuryhmä tuo sisustukseen japandi-henkeä. Tyvi on pohjoisen männystä Veken omalla tehtaalla Ranualla valmistettu tuote.
"Rakastan tätä mustaa kuultokäsittelyä, josta männyn loimuava sävy näkyy tyylikkäästi", Maru toteaa.

Ruokailutila jälkeen. Ruokailutilan tuotteet: Tyvi 4-hengen ruokailuryhmä.

Mökin makuuhuoneen muodonmuutos

Makuuhuoneeseen Maru valitsi valkoisen siron Pino yöpöydän ja valkoisen kevyen Star Trading Honeycomb papeririippuvalaisimen. Seinään kiinnitettävä yöpöytä keventää ja raikastaa makuuhuoneen ilmettä.

Makuuhuone jälkeen. Makuuhuoneen tuotteet: Pino yöpöytä ja Star Trading Honeycomb papeririippuvalaisin.

                                         Tutustu Saari Lokoseen


Valikoidut

Viimeisimmät