siirry sisältöön

Uniikki sijainti saaristossa tekee Naantalista hyvän paikan asua ja yrittää

Naantali on houkutteleva vaihtoehto sekä vakituisille että vapaa-ajan asukkaille. Viihtyvyys näkyy myös hyvissä asukas- ja yrittäjyystutkimusten tuloksissa. Kiitosta kunta saa pikkukaupungin tunnelmasta, joustavasta organisaatiosta sekä panostuksista palvelujen kehittämiseen.

Naantali on mielenkiintoinen yhdistelmä kaupunkia ja saaristoa, ja merellinen sijainti nousee esille monin tavoin niin asumisen kuin yrittämisen kannalta. ”Meillä on yli tuhat saarta ja tuhat kilometriä rantaviivaa. Meidät tunnetaan kulttuuri- ja matkailukaupunkina, mutta myös teollisuus ja erityisesti satama ovat merkittävä osa elinvoimaisuuttamme”, aloittaa maankäyttöpäällikkö Tuomas Lindholm.

Naantalin tulevaisuudennäkymät vaikuttavatkin positiivisilta. Kaupunki kasvaa, ja sen talous sekä palvelut ovat hyvällä tolalla. Palveluihin, kouluverkostoon ja infrastruktuuriin on myös tehty investointeja jo etupainotteisesti.

”Pito- ja vetovoimasta on kuitenkin pidettävä huolta jatkuvasti. Tärkeitä asioita ovat esimerkiksi tiivis yhteistyö muiden kuntien kanssa ja joukkoliikenneyhteyksien kehittäminen”, Lindholm jatkaa.

Tällä hetkellä Naantali kasvaa erityisesti kahdella suunnalla, Manner-Naantalin keskustassa sekä Luonnonmaan saarella, joka tunnetaan myös vuoden 2022 asuntomessuista. Luonnonkauniit saaristomaisemat houkuttelevat yhä useampia etätyöbuumin jatkuessa.

”Meillä on noin 5000 vapaa-ajan asuntoa ja monipaikkainen asuminen sekä etätyön tekeminen näkyvät meillä selvästi”, kertoo Tiina Rinne-Kylänpää, Naantalin viestintä- ja kehittämispäällikkö.

Naantalin kaupunki täytti tänä vuonna 580 vuotta. Perinteinen Vanhakaupunki ja sen värikkäät puutalot ja viehättävä tunnelma ovat ainutlaatuinen nähtävyys Suomessa.

Ketteryyttä yrityksille

Naantalin yrittäjäkenttä on monipuolinen ja pieniä yrityksiä on alueella paljon. Kesän matkailusesonki tuo vahvan lisänsä useiden yritysten toimintaan. Kaupungin toiveena on, että Naantali koettaisiin helposti lähestyttäväksi ja vaivattomaksi vaihtoehdoksi yrittäjille.

”Haluamme pitää kunnan organisaation ketteränä, jotta voimme reagoida nopeasti yritysten toiveisiin. Meille ykkösfokuksessa on myös yrittäjäyhteistyön kehittäminen, tämä on varsinkin pienille yrityksille todella tärkeää”, mainitsee Lassi Rosala, Naantalin elinkeinopäällikkö.

Paljon puhuttavaan työvoimapulaankin halutaan miettiä ajoissa ratkaisuja. Sen takia Naantalissa panostetaankin esimerkiksi oppilaitosyhteistyöhön sekä infrastruktuuriin, niin liikenteen kuin tietoliikenteen osalta.

”Olemme selvästi myös onnistuneet yrittäjien tarpeiden kohtaamisessa, koska pärjäämme erinomaisesti esimerkiksi yrittäjyysilmapiiritutkimuksissa”, Rinne-Kylänpää summaa.

Valikoidut

Viimeisimmät