siirry sisältöön

”Keskity kehittämään vahvuuksia ja mene kohti sitä, mikä kiinnostaa”

Linden työkulttuuri on tukenut myyntijohtaja Kaisa Niemisen mielenkiintoista urapolkua. Nieminen korostaa, että tärkeää työssä etenemiselle on avoimuus uusille mahdollisuuksille.


Linde (virallisesti Oy Linde Gas Ab, entinen AGA) on Suomen ja maailman johtava teollisuuskaasutoimittaja. Sen kaasuja käytetään lähes kaikilla teollisuudenaloilla teräksen valmistuksesta aina terveydenhuoltoon asti, kotitalouksiakaan unohtamatta. Myyntijohtaja Kaisa Niemiselle yrityksen monipuolinen läsnäolo erilaisten asiakkaiden arjessa tekee työstä mielekästä.

”Minulla tulee nyt täyteen 20 vuotta tässä talossa. Matkan varrella on aina auennut erilaisia mahdollisuuksia, ja askel askeleelta olen edennyt aina johonkin uuteen ja kiehtovaan.”

Niemisen tausta ei ole yrityksen tai myyntitehtävien kannalta tyypillisin. Hän on alkuperäiseltä koulutukseltaan farmaseutti ja aloitti entisellä AGAlla aikoinaan äitiyslomansijaisena asiakaspalvelutehtävissä.

”Olen hyvä esimerkki siitä, kuinka jokin uran sivujuonne voi johtaa mielenkiintoisiin mahdollisuuksiin. Toki kehityksen edellytyksenä on ollut myös se, että yrityksessä aidosti arvostetaan diversiteettiä sekä annetaan työntekijöiden oppia ja kokeilla rajojaan.”

Nykyisessä tehtävässään Nieminen näkee roolinsa ennen kaikkea oman tiimin onnistumisten mahdollistajana.

”On moninkertaisesti motivoivaa nähdä, kuinka muut pääsevät etenemään tavoitteisiinsa.”

Linden myyntijohtaja Kaisa Nieminen.

Luottamustehtävät ja mentorointi avaavat uusia näkökulmia

Nieminen on uransa aikana ehtinyt verkostoitua laajasti ja hänet on vastikään valittu myös Kemianteollisuus ry:n hallitukseen. Lindellä hän toimii mielellään mentorina ja sparraajana.

”Arvostan näiden roolien tuomia erilaisia näkökulmia ja tervettä haastetta omalle ajattelulle. Samalla haluan olla myötävaikuttamassa koko alan kehitykseen ja mahdollisuuksiin työllistäjänä”, hän toteaa.

Hänelle tärkeää on myös hyödyntää kohtaamiset ja vuorovaikutus eri ihmisten kanssa.

”Sparratessa en anna neuvoja vaan haluan toimia palloseinänä, käydä keskustelua ja auttaa tunnistamaan omaa potentiaalia. Ja yhtä lailla mielestäni tärkeää on kuunteleminen. Hyvään lopputulokseen päästään, kun pitkän linjan osaamiseen voidaan aidosti yhdistää uudet näkemykset ja tieto.”

Erityisen tärkeänä Nieminen pitää tätä nyt, kun koko maailma on todella suurten muutosten äärellä.

”Tarvitsemme nöyryyttä ja kykyä ottaa mahdollisuudet vastaan etukenossa. Kaikkea ei myöskään tarvitse tietää etukäteen. Itse suhtaudun niin, että kannattaa keskittyä kehittämään vahvuuksia ja samalla kulkea kohti sitä, mikä kiinnostaa”, hän summaa.

Valikoidut

Viimeisimmät