siirry sisältöön

Puuntyöstön asiantuntija Plektra Trading uskoo henkilökohtaiseen palveluun

Tänä vuonna 30-vuotisjuhlaansa viettävä Helsingin Taka-Töölössä liikettään pitävä Plektra Trading tarjoaa korkealaatuisia materiaaleja, työkaluja ja asiantuntevaa apua puutöihin. Yrityksessä nähdään, että käsillä tekemisen merkitys korostuu nykyajassa.


Plektra Tradingin omistaja Aleksi Kiianlinna näkee itsensä viestikapulan viejäksi. Hän on puuntyöstön erikoisliikkeen kolmas yrittäjä ja hänen tavoitteenaan on pitää yllä sen korkeaa laatua ja hyvää mainetta, sekä samalla kuunnella tarkalla korvalla nykyasiakkaiden toiveita.

"Uskon, että olemme edelleen olemassa sen takia, että meiltä saa henkilökohtaista palvelua ja apua. Kaivamme asiakkaillemme vastaukset hankalampiinkin kysymyksiin."

Kiianlinnan mukaan osa asiakkaista ei halua etsiä vastauksia kysymyksiin verkosta, vaan keskustelee mieluummin asiantuntijan kanssa kasvokkain.
"Lisäksi myös me opimme asiakkailtamme jatkuvasti ja voimme siirtää tätä ymmärrystä eteenpäin."

Osa toimintatapaa on liikkeen sijainti. Monelle asiakkaalle mahdollisuus hankkia tarvitsemansa läheltä Helsingin keskustaa on arvo sinänsä. Pienen liikkeen aukioloajat ja toimintatavat eivät myöskään sopisi kauppakeskuksiin.

"Moni ei halua lähteä autolla kehäteiden varteen, mutta toki sijainnissa on myös haasteensa. Itse kuitenkin näen, että on tärkeää miettiä miten säilyttää palvelut ihmisiä lähellä."

Korkeasta laadusta ei voi tinkiä

Tärkeä tekijä menestyksessä on korkeaan laatuun panostaminen. Toimintavuosien aikana yritykselle on karttunut paljon kokemusta esimerkiksi työkalujen laadusta ja myös uusien tuotteiden osalta ollaan aina tarkkana.

"Emme voi tuottaa asiakkaille pettymystä, joten kuuntelemme tarkkaan asiakkaita, käymme tapaamassa valmistajia ja toteamassa laadun paikan päällä, seuraamme keskustelua ja testaamme uusia tuotteita ensin pieninä erinä", Kiianlinna toteaa.

"Emme voi tuottaa asiakkaille pettymystä, joten kuuntelemme tarkkaan asiakkaita, käymme tapaamassa valmistajia ja toteamassa laadun paikan päällä, seuraamme keskustelua ja testaamme uusia tuotteita ensin pieninä erinä."

Hänen mukaansa käsillä tekemisessä hyvillä työkaluilla on tärkeä rooli.
"Hienolla työkalulla on paitsi kivempaa tehdä, mutta jo pelkästään sen käteen ottamisesta voi saada inspiraation."

Myös materiaalien osalta liikkeen toimintatapa on erityinen, esimerkiksi eksoottista puutavaraa saa pienissä erissä ja valiten puutavarasta juuri oikeanlaisen kohdan.

Käsillä tehdessä voi luoda tarinoita

Kiianlinna on nähnyt, että käsillä tekemisen viehätys ei ole kadonnut, vaan tietotyön lisääntyessä kiinnostus siihen pikemminkin kasvaa. Liikkeessä käy esimerkiksi puuveneiden ja huonekalujen kunnostajia ja soitinten valmistajia.

"Puun käsitteleminen on palkitsevaa vastapainoa muulle työlle. Puussa, sen tunnussa ja tuoksussa on jotain erityistä. Samalla itse tekemällä esineille tulee tarina, on kyseessä sitten lapselle tehtävä pinnasänky tai itse kunnostettu arvosohva."

Moni asiakkaista arvostaa myös sitä, että itse Plektra Tradingilla on tarina ja historiaa. Kiianlinna uskoo, että tätä on mahdollista jatkaa myös tulevaisuuteen.
"Tässä työssä on hyvää se, että pääsemme lähelle asiakkaita ja tiedämme mitä he haluavat. Toivon, että tällä yrityksellä on jatkuvuutta vielä itsenikin jälkeen", hän summaa.

Valikoidut

Viimeisimmät