siirry sisältöön

Satakunnan hyvinvointialueella kehitetään erinomaista perhekeskusmallia

Perhekeskusmallin moniammatillisen yhteistyön tavoitteena on sujuvoittaa palveluita, vähentää korjaavien palveluiden tarvetta ja laskea siten kustannuksia.

Potretit: Tilda Junko/Satakunnan hyvinvointialue, Kuvituskuva: Tomi Glad/Glad Media Oy

Satakunnan hyvinvointialueen perhekeskus Suvituulen alueelle kuuluu seitsemän kuntaa. Alueen laaja verkosto luo vahvan potentiaalin kuntarajat ylittävään yhtenäiseen toimintaan. Syksyllä aloittavat toimintansa moniammatilliset tiimit, jotka käsittelevät asiakkaiden tilanteita yhteistuumin.

Lapsiperheiden sosiaalipalvelujen esihenkilö Elina Suominen

“Meillä kehitetään fyysisiä sekä sähköisiä palveluita, vertaistukiryhmiä ja asiakaspolkuja kuntarajojen yli. Nuoressa organisaatiossamme otetaan huomioon työntekijöiden moninaiset tilanteet ja osoitetaan työnantajan puolelta joustavuutta sekä inhimillisyyttä”, kertoo lapsiperheiden sosiaalipalvelujen esihenkilö Elina Suominen, joka on ennen Suvituulta ollut perustamassa Säkylän perhekeskusta. Hänellä on ollut monipuolinen ura: ”Uramahdollisuudet ovat hyvät. Olen itse toiminut ensin sosiaaliohjaajana, sitten sosiaalityöntekijänä ja nyt toimin esihenkilönä. Olen myös ollut kehittämistehtävissä ja tehnyt tutkimusta sote-integraatioon liittyen. Toivon, että tutkimusta yhdistetään käytäntöön tulevaisuudessa vielä enemmän.”

Perhekeskus Etelätuulen perhekeskuslääkäri Sanni Heinonen

Perhekeskus Etelätuulen perhekeskuslääkäri Sanni Heinonen on samoilla linjoilla Suomisen kanssa: ”Kehitysprojekteja on jatkuvasti meneillään ja niihin pääsee halutessaan mukaan. Itse olen ollut mukana kehittämässä lasten ja nuorten mielenterveyspolkua.” Hän painottaa: ”Moniammatillinen yhteistyö mahdollistaa asioihin puuttumisen matalalla kynnyksellä, mutta myös ennaltaehkäisyyn pitää panostaa. Mitä enemmän asiat pitkittyvät, sitä hankalampaa ja enemmän aikaa vievää hoito on. Mikä pahinta, lasten, nuorten ja perheiden kärsimys lisääntyy. On turvattava nopea hoitoon pääsy ja hoidon jatkuvuus.”

Satakunnan hyvinvointialueen avoimet työpaikat:  sata.fi/rekry

Valikoidut

Viimeisimmät