siirry sisältöön

SMC panostaa kestävään kehitykseen ja liiketoiminnan jatkuvuuteen

Maailman johtava pneumatiikkakomponenttien valmistaja SMC pyrkii tukemaan kestävää kehitystä parantamalla oman tuotannon, tuotteiden sekä asiakkaiden ratkaisujen energia ja resurssitehokkuutta jatkuvasti.

SMC Automationilla on ymmärretty, että tuotannon ja jakelun hajauttamisella on sekä jatkuvuutta että asiakastyytyväisyyttä parantavia vaikutuksia.

SMC Automation Oy:n maajohtaja Ossi Ojainmaa aloittaa toteamalla, että energiatehokkuudessa on nyt globaalisti siirrytty aidosti puheista tekoihin.

”Kestävästä kehityksestä ja energiatehokkuudesta keskustellaan asiakkaiden kanssa jatkuvasti ja itse pyrimme siihen, että oma toimintamme ja tuotteemme ovat jatkuvasti parempia. Tavoitteemme on kohti hiilineutraaliutta.”

Ojainmaan mukaan tähän päästään yhdistämällä tuotannon optimointi sekä se, että tuotteista tehdään yhä kompaktimpia ja kevyempiä, jotta sekä materiaalia että energiaa käytetään valmistuksessa mahdollisimman vähän.

”Lisäksi pyrimme totta kai siihen, että myös asiakkaiden laitteistot saadaan tätä kautta optimoitua niin, että mikään ei ole ylimitoitettua.”

SMC Automation Oy:n maajohtaja Ossi Ojainmaa.

Mitattavuus tuo tehokkuutta

Ojainmaa korostaa, että paineilman tuottaminen on lähtökohtaisesti melko kallista, joten yrityksessä panostetaan teknologiaan, jonka avulla tätä voidaan mitata ja optimoida. Yksi esimerkki energiatehokkuutta lisäävistä ratkaisuista on Air Management System -järjestelmä.

”Järjestelmän avulla voidaan säästää energiaa tarkkailemalla esimerkiksi ilmankulutuksen poikkeamia ja näihin perustuen sulkemalla järjestelmät, kun koneet ovat stand-byssa. Itse järjestelmä toimii langattomasti, ilman kaapelointia, mikä laskee sen omaa hiilijalanjälkeä.”

Energiatehokkuutta sekä asiakaspalvelun sujuvuutta yrityksessä haetaan myös liiketoiminnanjatkuvuussuunnitelman kautta. Globaalina toimijana SMC on ymmärtänyt, että tehokkainta ja turvallisinta on, että sekä tuotantoa että varastoja on käytännössä jokaisella mantereella.

Toimintatapa on alun perin lähtöisin päätehtailta, Japanista, jossa tuotannon turvaaminen esimerkiksi maanjäristyksiltä on tärkeää. Tällä hetkellä kuitenkin esimerkiksi myös tuotanto Venäjällä on voitu korvata muilla laitoksilla.

”Tuotantomme on hajautettu ympäri maailmaa, mikä tuo turvaa. Se myös varmistaa, että toimitusajat- ja matkat pysyvät lyhyinä, mitä asiakkaat osaavat arvostaa nykypäivänä”, Ojainmaa summaa.

Valikoidut

Viimeisimmät