siirry sisältöön

Spear Innovations: Salasanojen aika on ohi

Vahvan tunnistuksen ja korkean turvatason ratkaisujen asiantuntija, kotimainen Spear Innovations tuo tunnistamiseen ratkaisuja, jotka lisäävät sekä tietoturvaa että käyttäjämukavuutta.


Spear Innovations on tiiviin, kahdeksan hengen ydintiimin voimin toimiva asiantuntijayritys, jonka pääkonttori sijaitsee Porissa. Perustamisvuodestaan 2019 lähtien fokuksessa on ollut ratkaista tietoturvahaasteita innovatiivisesti ja käyttäjäkokemus edellä.
"Olemme Suomen suurin itsenäinen toimittaja vahvan tunnistuksen teknologioissa. Tarjoamme tarkan portfolion tuotteita, joiden ytimessä on korkea turvataso sekä salasanaton kirjautuminen", kertoo yrityksen toimitusjohtaja Antti-Ville Nauha.
Salasanaan perustuva tunnistaminen on merkittävä tietoturvariski, jota eivät paranna esimerkiksi salasanasovellukset, mobiilit tunnistussovellukset tai tekstiviestivahvistukset.
"Erilaisia tietojen kalasteluyrityksiä tapahtuu yhä enemmän, ja ne ovat todella suuri taloudellinen riski yrityksille", mainitsee myynnistä vastaava Olli Antinluoma.

Kustannustehokkaasti suuri parannus tietoturvaan

Helppo ja kustannustehokas keino salasanattomaan kirjautumiseen on muistitikkua muistuttava Spear Innovationsin SpearID FIDO2 suoja-avain. Se toimii perinteisen avaimen logiikalla, kun suoja-avain on otettu käyttöön, käyttäjätileille ei pääse ilman langattomasti NFC:n tai fyysisesti USB:n avulla liitettävää avainta. Ratkaisu sopii yksityiskäyttäjille, mutta myös yrityskäyttöön, etenkin jos yrityksessä on jaettuja työasemia tai etätyöntekijöitä.
Spear Innovations tarjontaan kuuluu myös FIDO2-avaimiin sopiva hallinnointijärjestelmä, jonka avulla työnantajat voivat keskitetysti hallinnoida käyttäjien tunnisteita ja käyttäjätietoja.
Toinen yrityksen merkittävistä tuotteista on SpearID Enterprise älykortit, jotka soveltuvat työasemille kirjautumiseen sekä kulunhallintaan ja turvatulostamiseen. Kaikkiin tunnistustarpeisiin on tarjolla myös mobiili tunnistusratkaisu, joka mahdollistaa helpon ja vahvan tunnistuksen suojaten tietojen kalastelulta.

Kiinnostus ja tarve lisääntyvät

Suurimmassa osassa yrityksiä on tiedossa, että tunnistamista tulisi kehittää turvallisemmaksi, mutta konkreettisten muutosten tekeminen kestää usein kauan.
"Uskon kuitenkin, että pian salasanoihin perustuvat tunnistusmenetelmät ovat mennyttä", Nauha esittää.
Kehityssuuntaa ohjaa se, että tekoälyn nousun ja hyökkäysmenetelmien kehittymisen kautta hakkerien on yhä helpompaa saada käyttäjätiedot haltuunsa.
Lisäksi yrityksessä nähdään, että henkilöjen tunnistukseen ja kulunvalvontaan käytettävien menetelmien tarve lisääntyy.
"Nyt tietyillä aloilla on käytössä erilaisia ammattipätevyyttä osoittavia kortteja. Vastaavaa vaaditaan jatkossa yhä useammalla alalla, joissa on paljon vaihtuvuutta tai väliaikaisia työntekijöitä. Tähän tarvitaan turvallisempia, entistä älykkäämpiä ja helppokäyttöisempiä tunnistusmenetelmiä", Antinluoma toteaa.

Spear Innovations Oy Ltd

- Vuonna 2019 perustettu Spear Innovations on kasvanut muutamassa vuodessa miljoonan euron liikevaihdon teknologiayhtiöksi.

- Yrityksen tuotteita löytyy jo satojen tuhansien suomalaisten lompakoista. Kasvu on ollut määrätietoista pandemia-ajasta ja sirupulasta huolimatta.

- Menestyksen taustalla on innovatiivisen asenteen lisäksi vuosikymmenien mittainen alan kokemus ja laadukkaat tuotteet.

- Asiakkailleen Spear Innovations tarjoaa parhaaseen ja moderneimpaan teknologiaan perustuvia tunnistautumisratkaisuja.

- Spearilla ollaan aidosti innoissaan siitä, mitä tehdään ja siksi se on myös aina askeleen muita edellä.

www.spear.fi

Valikoidut

Viimeisimmät