siirry sisältöön

Tampere Filharmonia koskettaa yleisöjä kiinnostavalla ohjelmistolla

Tampere Filharmonia tunnetaan upean intensiivisestä soitostaan ja konserttien lämpimästä tunnelmasta. Rohkean monipuolinen kattaus esityksiä tavoittaa monenlaiset kuulijat.

Kuva: Tampere Filharmonia / Rami Marjamäki

Tampere Filharmonian intendentti Eija Oravuo kertoo, että orkesterin syyskausi on ollut menestyksekäs.

”Olemme saaneet erilaisia yleisöjä ulkomaita myöten vaihtelevalla ohjelmallamme. Aloitimme kauden komeasti Sibeliuksella ja täyden salin houkutteli esimerkiksi konserttimme Steve Vain kanssa.”

Uusi ylikapellimestari Matthew Halls on Oravuon mukaan loistava ohjelmistosuunnittelija ja tyylitaituri, joka johtaa niin barokkia ja suuria orkesteriteoksia kuin myös kevyttä musiikkia.

”Muusikoidemme monipuolinen osaaminen mahdollistaa vaikka mitä! Sinfoniakonserttien lisäksi soitamme ooppera- ja balettiorkesterina sekä teemme erilaisia yhteistuotantoja. Yhteistyönä Tampere-talon kanssa toteutettu maksuton Puistokonsertti on jo käsite – ja nähtävissä edelleen YLE Areenassa.”

Kuulijoiden tavoittamista tukevat paitsi kohtuulliset lipunhinnat, myös maksuttomat konsertit lapsille ja nuorille sekä mm. esiintymiset kirjastoissa ja hyvinvointikeskuksissa.

Tulevissa konserteissa uutta ja ikonisia klassikoita

Oravuon mukaan ohjelmistoa rakennetaan niin, että tuttujen suosikkien lisäksi tarjotaan mahdollisuuksia myös uuden löytämiselle. Klassista musiikkia saatetaan yhdistää vaikkapa elokuvamusiikkiin.

”Esimerkiksi helmikuussa on tulossa huikea Mozart-konsertti ja huhtikuussa koskettava yhdistelmä Stravinskya ja Elgaria. Koko kausi päättyy Mahlerin toiseen sinfoniaan.”

Orkesteri pyrkii nostamaan esille klassikoita, joita ei ole soitettu Tampereella pitkään aikaan, sekä ensimmäistä kertaa Suomessa tai koko maailmassa esitettäviä teoksia.

Kevään kiinnostavia teemoja ovat James MacMillanin teokset ja Etelä-Amerikkaa luotaava konsertti, jossa kuullaan ensiesityksenä Tuomas Turriagon teos trumpetisti Pacho Floresin esittämänä. Kausi käynnistyy vauhdikkaasti Abba-konsertilla yhdessä lauluyhtye Rajattoman kanssa.

Kulttuurimatkalle Tampereelle

Tampere Filharmonian konsertit ovat täydellinen osa kulttuurikaupunkiin suuntautuvaa minilomaa. Perjantaikonsertista voi aloittaa viikonlopun energisoivasti. Hyvä vaihtoehto on myös sunnuntai-iltapäiviin sijoittuva kamarimusiikkisarja Faunien iltapäivä.

Juhlapäiviinkin sopivaa ohjelmaa on luvassa, esimerkiksi itsenäisyyspäivän tai vapun konserttien muodossa, samoin kiirastorstain Bachin Johannes-passion esityksessä.

”Kauempaakin kannattaa tulla virkistymään ja tunteiden vietäväksi! Samaan matkaan voi yhdistää vaikkapa taidemuseoita, teatteria, saunomista tai luontomatkailua”, Oravuo summaa.

Ajantasaiset konsertti- ja lipputiedot löytyvät osoitteesta tamperefilharmonia.fi

Valikoidut

Viimeisimmät