siirry sisältöön

Tervetuloa Asuntomessuille 2023 MERENRANNALLE LOVIISAAN

Asuntomessuilla 7.7.–6.8.2023 pääset tutustumaan uuteen viihtyisään Kuningattarenrannan asuinalueeseen, joka sijaitsee merenrannalla, aivan Loviisan kaupungin keskustassa.

Merellisen Loviisan keskusta ja Laivasillan alue.

KUNINGATTARENRANNAN MESSUKODEISSA nautitaan
merestä. Pientalotonteista kymmenen on omarantaisia, ja
meri näkyy muidenkin kotien ikkunoista. Messukodit esittelevät
monipuolisesti rakentamista niin materiaalivalintojen kuin kokojensakin
puolesta. Mukana on pientaloja, paritaloja, rivitalo ja
kuusikerroksinen puukerrostalo.

Asuntomessuilla voit tutustua kelluvaan kotiin. 

Kelluva koti ympärivuotiseen asumiseen

Asuntomessukävijät pääsevät myös näkemään ja kokemaan, mitä asuminen meren päällä voisi olla. Kuningattarenrannassa voi tutustua ainutlaatuiseen, ympärivuotiseen asumiseen tarkoitettuun kelluvaan pientaloon. Myyntiin tuleva kaksikerroksinen koti rakennetaan kokonaisuudessa valmiiksi maalla ja asennetaan kelluvan kadun varteen Kuningattarenrantaan.

Talon rakennuttaa pääosin loviisalaisista yrittäjistä ja sijoittajista koostuva Loviisan Kelluva Kuningatar Oy.
Kuningattarenrannan alueelta avautuvat upeat näkymät Loviisanlahden yli vastarannalle historialliseen, 1700-luvulta peräisin olevaan alakaupunkiin. Messualueelta voi siirtyä kätevästi kelluvaa Kruununsiltaa pitkin Loviisanlahden länsirannalle, jossa sijaitsevat muun muassa Laivasillan vierasvenesatama ja punaiset suola-aitat ravintoloineen ja museoineen.

Myös muut kaksikielisen kaupungin palvelut löytyvät kävelyetäisyydeltä. Kuningattarenrannan alueelle valmistuu Asuntomessuihin mennessä uusi päivittäistavarakauppa.

Unelmatontteja Loviisan kylissä

Merellisen ydinkeskustan lisäksi Loviisassa on laaja saaristoalue ja maaseutumaisia kylämiljöitä. Työ ja asuminen on helppo yhdistää Loviisassa – kattava kuituverkko mahdollistaa sujuvan etätyön tekemisen.

Loviisan kylistä löytyy tontteja jokaiseen makuun. Koskenkylän Israelinmetsässä voit nauttia vehreän metsäisestä ja kallioisesta ympäristöstä. Lähellä sijaitsevat niin vuorohoitoa tarjoava päiväkoti kuin muutama vuosi sitten valmistunut puurakenteinen kaksikielinen koulukeskus sekä liikuntahalli.

Liljendalin Heikantbackenin maalaismaisemasta löytyvät unelmatontit niille, jotka kaipaavat ympärilleen tilaa ja luonnonrauhaa. Tontit sopivat myös ympärivuotista lomarakennuspaikkaa etsiville. Ruotsinkielinen kyläkoulu sijaitsee parin kilometrin päässä, ja kyläkeskuksessa on myös muun muassa päiväkoti ja lähikirjasto.

Petjärven asuinalue sijaitsee kulttuurihistoriallisesti arvokkaan Strömforsin ruukin naapurissa. Alueella on upeat ulkoilumahdollisuudet vaellusreitteineen, Kymijoen melontareitteineen ja lähiliikuntapaikkoineen. Ruukissa on oma kyläkoulu ja päiväkoti.

Harmaakallion asuinalue on muutaman kilometrin päässä Loviisan keskustasta. Alue soveltuu hyvin aktiiviselle liikkujalle, sillä alueen pohjoisosassa on valaistu kuntopolku ja lähellä sijaitsevat jäähalli, keilahalli ja jalkapallokenttä. Kävelymatkan päässä ovat myös päiväkoti ja lähikauppa.

Lue lisää: asuntomessut.fi/loviisa-2023

Tutustu tonttialueisiimme:
loviisa.fi/asuntotontit

Loviisan kaupungin tonttien varauspalvelu:
https://kartta.loviisa.fi/tontit

Loviisaan muuttaneiden tarinoita:
loviisa.fi/asuparemmin

Loviisan nähtävyydet, palvelut ja tapahtumat:
ihanaloviisa.fi
Asuntomessujen 2023 teemat

- Asunto on enemmän kuin koti
- Valaistuksella on väliä
- Merellä on merkitystä
Faktoja Loviisasta

- noin 15 000 asukasta
- sijaitsee Suomenlahden rannalla noin 90 km Helsingistä itään
- perustettu 1745, nimetty Ruotsin kuningatar Lovisa Ulrikan mukaan
- tunnettu pittoreskeista puutalokortteleista ja Loviisan Wanhat Talot -tapahtumasta

Valikoidut

Viimeisimmät