siirry sisältöön

Utajärvellä tuetaan yritysten rohkeitakin suunnitelmia

Vahva yrittäjyyshenkisyys, innovatiivisuus ja rohkeus tekevät Utajärvestä kokoaan suuremman. Tämän on huomannut myös Skarta Energy, jonka Vierivoima-hanke tuo alueelle Suomen suurimman aurinkovoimapuiston.

Aurinkovoimapuisto on tarkoitus ottaa käyttöön vaiheittain, ja kokonaisuuden odotetaan olevan valmis 2026.

Utajärven kunnan merkittävin hanke tällä hetkellä on Skarta Energyn Vierivoima, joka tuo alueelle Suomen suurimman aurinkovoimapuiston. Toinen yhteistyökumppani kehittää alueelle myös tuulivoimaa, jolloin kokonaisuudesta tulee tärkeä uusiutuvan energian keskus.

”Skartan kehittämä Vierivoima- konsepti mahdollistaa lähellä tuotettua energiaa sitä tarvitseville alueen yrityksille. Uusiutuvalla, lähellä tuotetulla energialla on monia etuja, se tuo yritykselle paitsi brändiarvoa ja edesauttaa rahoituksen saamisessa, ja parhaimmillaan mahdollistaa yrityksille liiketoimintansa kehittämisen säästyvällä rahalla”, kertoo varatoimitusjohtaja Vikke Saarelainen Skartalta.

Skartan varatoimitusjohtaja Vikke Saarelainen


Saarelaisen mukaan Utajärvi on yllättänyt avoimuudellaan ja myönteisyydellään. Niin kuntalaiset kuin kunnan päättäjät ovat osallistuneet aktiivisesti seutukunnan hyvinvoinnin kehittämiseen.

Erityisen kiinnostavan Saarelainen pitää sitä, että Utajärvellä pohditaan aktiivisesti myös vetyratkaisujen kehittämistä.
”Energian jalostusasteen kasvattamisella on suuri merkitys paitsi alueellisesti, mutta myös koko Suomen kannalta. Tällä hetkellä Utajärvi on hyvin seurattu ja uskon, että tämä tulee olemaan hyvä paikka yrityksille kasvaa ja kehittyä”, hän toteaa.

Kehitysyhtiö tukee yrityksiä laajasti

Utajärven Yrityspuisto Oy on jo vuodesta 1997 toiminut kunnan kehitysyhtiö, joka edistää yrittäjyyttä ja alueen elinvoimaa. Yrityksille apua on tarjolla suunnittelusta, rahoitukseen, sijoittumiseen ja verkostoihin.

2500 hengen kunnassa on 600 yritystä ja kunnan tavoitteena on tukea yritysten sijoittumista alueelle entisestään. Kuntaan on rakentumassa suurikokoinen teollisuusalue, joka kaavoituksen valmistuessa tarjoaa 500 hehtaaria tilaa. Myös alueiden infrastruktuuri, esimerkiksi energian suhteen on taattu teollisuuden tarpeisiin.

”Teollisuusalueille sijoittuminen on nyt otollista, sillä yritys pääsee mukaan kehittämään aluetta ja sijoittumaan haluamalleen alueelle”, yrityskehittäjä Tiia Juntunen mainitsee.

Utajärven Yrityspuiston yrityskehittäjä Tiia Juntunen

Tärkeäksi tekijäksi yrittäjyyden tukemisessa näkee myös sujuvan yhteistyön.
”Kylän yhteisöllisyys näkyy ja yrittäjäyhteisö on hyvin aktiivinen ja talkoohenkinen. Parhaimmillaan toimialojen poikki syntyy innovatiivisia ratkaisuja. Pyrimme mahdollistamaan yritysten unelmien toteutumisen”, hän summaa.

Valikoidut

Viimeisimmät