siirry sisältöön

Yrittäjyys on nosteessa Uudessakaupungissa

Sekä yritysten määrä että niiden yhteenlaskettu liikevaihto on kasvanut Uudessakaupungissa useamman vuoden ajan. Kaupunkiin muuttaa enemmän työikäistä väestöä kuin muuttaa pois. Se näkyy sekä yritysten työvoiman saatavuudessa että palvelujen kysynnässä.


Elinkeinojohtaja Jarkko Heinonen kertoo, että elinvoimaindeksillä mitattuna Uusikaupunki kuuluu kaikista Suomen alueista parhaaseen viidennekseen. Halu yrittää on kaupungissa vahvalla pohjalla. Pk-yritysten yhteenlaskettu liikevaihto on kasvanut viimeisten kuuden vuoden aikana yli 20 prosenttia.

”Panostamme tällä hetkellä erityisesti teollisuuteen, matkailuun ja elintarviketuotantoon. Meillä on paljon yrityksiä, joiden korkealaatuiset tuotteet pärjäävät globaaleilla markkinoilla. Meitä auttaa paljon se, että Turku on lähellä yliopistoineen. Satakunnassa toimivien ammattikorkeakoulujen resurssit ovat nekin käytössä. Tämä alue on myös kompakti työssäkäyntialue.”

Moderni ja tehokas Uudenkaupungin satama on alueen yrityksille merkittävä logistinen kilpailuetu kansainvälisillä markkinoilla.
”Meillä on paljon yrityksiä, joiden korkealaatuiset tuotteet pärjäävät globaaleilla markkinoilla.”

Uudenkaupungin ja lähikuntien omistama Ukipolis Oy huolehtii yrittäjien neuvontapalveluista. Heinonen lupaa, ettei yrityksen perustaminen, tai toiminnan laajentaminen kaadu kaupungissa ainakaan tonttipulaan. Asukkaiden peruspalvelut ovat kunnossa, eikä aikaa kulu työmatkaruuhkissa. Uusikaupunki on asuinympäristö, jossa sekä työpaikat että harrastusmahdollisuudet ovat helposti saavutettavissa.

”Meillä rakennetaan parhaillaan Pohjoismaiden suurinta aurinkovoimalaa. Menossa on muitakin energiaklusteriin liittyviä hankkeita. Parhaimmillaan voimme jatkossa tarjota yrityksille hiilineutraalin tuotantoalueen. Myös matkailu on meille tärkeä toimiala, etenkin ulkomaalaisten matkailijoiden määrä kasvaa koko ajan.”

Valikoidut

Viimeisimmät