siirry sisältöön

Äänekosken kaupunki tarjoaa uusia mahdollisuuksia investointien imussa

Vahvasta teollisuushistoriastaan tunnettu Äänekoski tarjoaa erinomaisen toimintaympäristön yrityksille ja mukavan asuinpaikan niiden työntekijöille ja heidän perheilleen. Suuret investoinnit tuovat alueelle työpaikkoja sekä suurempiin yrityksiin että alihankintaverkostoon.


Äänekosken kaupungin elinvoimajohtaja ja Äänekosken Kehitys Oy:n toimitusjohtaja Sari Åkerlund aloittaa kertomalla, että paikkakunnalla on todella pitkät perinteet teollisuuden keskuspaikkana.

"Bio- ja kiertotalous sekä teknologiateollisuus ovat vahvoja alueellamme ja tällä hetkellä meneillään on suuria investointeja."
Ajankohtaisista investoinneista merkittäviä ovat Valtran investoinnit mm. voimansiirron laajennukset, joka tuo alueelle 200 uutta työpaikkaa. Sekä Metsä Groupin uuden Kerto® LVL -tehtaan rakennus on todella suuri projekti alueelle.

"Myös se tuo mukanaan uusia työpaikkoja. Lisäksi se vastaa globaaliin tarpeeseen kestävämmistä ratkaisuista", Åkerlund toteaa.
Hänen mukaansa investointien tuomien suorien työpaikkojen lisäksi kehitys luo alihankintaketjuun monenlaisia tehtäviä, esimerkiksi teknologian, kunnossapidon, turvallisuuden, puhtaanapidon kuin ravitsemuksen toimialoilta.

"Kun asiakasmäärät ja vierailijat kasvavat myös esimerkiksi majoituspuolelle aukeaa mahdollisuuksia."

Laadukas asuinympäristö tukee alueelle sijoittumista

Åkerlund näkee, että Äänekoskella on monia vahvuuksia yritysten kannalta. Logistisesti kaupungin sijainti on hyvä, niin lento-, maantie-, kuin ratayhteyksien osalta. Lisäksi kaupunki on pyrkinyt tekemään esimerkiksi lupa-asioista mahdollisimman sujuvia.
"Lisäksi oppilaitosyhteistyö takaa, että saamme alueelle koulutettua osaajia."

Työntekijöiden kannalta tärkeää on myös se, että kaupunki on asuinympäristönä mukava. Harrastusmahdollisuudet frisbeegolfista hiihtoon, monipuolinen luonto ja toimiva palveluverkosto takaavat viihtyvyyden.

"Vapaa-aikapalvelumme ovat sekä liikunnan että kulttuurin osalta erinomaiset. Lisäksi olemme tunnettuja esimerkiksi laadukkaasta varhaiskasvatuksesta. Meidät valittiin vuonna 2023 vuoden varhaiskasvatuskunnaksi", hän summaa.

Valikoidut

Viimeisimmät