siirry sisältöön

Naisina miesten reviirillä

Tänä vuonna 45 vuotta täyttävän Insinööritoimisto Peltomäki Oy:n yrittäjäkaksikko Kristina Saarelainen ja Inge Uotila oppivat jo lapsina edesmenneeltä yrittäjä-äidiltään, että ahkeruudella ja sisukkuudella voi saavuttaa unelmansa.

Äiti näytti omalla esimerkillään, että nainen voi toimia myös miesvaltaisella alalla ja luoda uraa. ”On mahtavaa tehdä töitä ’syntymäpäivälahjaksi’ saamansa siskon kanssa”, Kristina ja Inge iloitsevat. Kuvat: Pia Maria Rautio

Kristina seurasi äitinsä jalanjälkiä ja opiskeli rakennusinsinööriksi. Sattumien kautta hän päätyi kesätöihin työmaainsinööriksi samaan firmaan, jossa äiti Aili Raudsepp oli töissä. Kohtalo puuttui peliin, ja yrityskauppojen myötä Insinööritoimisto Peltomäki Oy sai vuonna 2007 uudet omistajat. Kristina on jo toisen polven naisjohtaja yrityksessä, jossa hän on kasvanut työmaamestarista toimitusjohtajaksi.

”Kesätyöstä tuli hiukan pidempi ja haastavampi pesti”, Kristina nauraa. ”Työn ja tekemisen kautta olen kasvanut ammattilaisena ja johtajaksi ilman, että on ollut aikaa epäröidä, onko minusta tähän vai ei.”

Siskokset Kristina Saarelainen (edessä) ja Inge Uotila (takana) ovat toistensa parhaat sparraajat, toisinaan myös haastajat. Keskinäinen ymmärrys, kuuntelu ja luottamus toimivat.

Kristinan sisko Inge opiskeli yrityksen taloushallintotöiden ohessa itselleen sisustussuunnittelijan ammatin. Sen myötä yritys palvelee asiakkaitaan monipuolisemmin rakentamisen eri osa-alueilla, ja voi tarjota palvelujaan myös yksityisille asiakkaille.

Siskosten työnjako on selkeä. Kristina hoitaa toimitusjohtajan tehtävien lisäksi korjausrakentamisen tarjouslaskennan, ja vaativien kohteiden vastuullisen työnjohtajan tehtävät julkisella puolella, Inge taas sisustussuunnittelun yksityisasiakkaille ja kunnille.

Insinööritoimisto Peltomäki Oy on erikoistunut vaativien julkisten tilojen korjausrakentamiseen. Referenssilistalla löytyy niin Suomen Kansallisooppera, WeeGee, Kansallisarkisto, kuin koulujen ja päiväkotien sisäilmakorjauksia.
Inge ja Kristina korostavat maltilla tehtävän suunnittelun merkitystä vanhan korjaamisessa. Kiire kostautuu liian usein uusien ja kunnostettujen tilojen sisäilmaongelmina. Laadukkaan lopputuloksen mahdollistaa Peltomäki Oy:n kotimainen ja ammattitaitoinen henkilöstö.

Valikoidut

Viimeisimmät