siirry sisältöön

Yhteisöllisiä ja monipuolisia hoivapalveluja

Norlandia Care -hoivakodit tarjoavat turvallista asumista sekä monipuolisia, arkea rikastuttavia palveluja ja yhteisöllistä elämää ympärivuorokautista hoivaa tarvitseville tai yhteisöllistä asumista haluaville ikäihmisille.


Kuopiolainen 90-vuotias Rauha Räisänen sairastaa Alzheimerin tautia. Rauhan poika Jouni Räisänen oli saanut hyviä suosituksia Norlandia-hoivakodin palveluista ja hän saikin Rauhalle helmikuussa hoivakoti PuijonKuppeesta ympärivuorokautisen hoitopaikan aluksi itse maksavana ja nyt myöhemmin hyvinvointialueen ostopalveluasiakkaana.

”Tällainen hoivakoti on hyvä, yhteisöllinen paikka. Ruoka on hyvää, hoitajat ovat mukavia ja tarjolla on paljon ohjelmaa. Tänne asettuminen on ollut helppoa, ja olo on turvallinen”, Rauha kertoo.

Rauha on tutustunut hyvin muihin asukkaisiin. Säännöllistä ulkoilua on henkilökunnan ja Jounin kanssa ja Jouni vie Rauhaa myös vierailuille ja Pohjois-Savon Sotaorpojen tapahtumiin.

Myös Jouni on tyytyväinen: ”Laadukkaat ruuat, tarkistettu lääkitys ja yhteisöllisyys ovat antaneet Rauhalle uutta puhtia ja virkeyttä. Me sukulaisetkin voimme nyt olla turvallisin mielin.”

Yhteisöllisyys ja monipuolisuus ovat Norlandian hoivapalvelujen perusteita. Esimerkiksi fysioterapeutit järjestävät erilaista jumppaa ja ulkoilua, ja PuijonKuppeessa toimii myös äijäkerho. Myös urheiluseurojen pelaajat käyvät silloin tällöin ulkoilemassa asukkaiden kanssa.

Yhteisöllisyys ja monipuolisuus ovat Norlandian hoivapalvelujen perusteita.

Arjen elämyksiä ja aktiviteetteja

Norlandia Care hoivakodit toimivat Helsingissä ja Tuusulassa. Lisäksi Kuopiossa on kaksi kotia ja Oulussa avataan uusi yksikkö vuodenvaihteessa.

Kaikissa yksiköissä on samassa rakennuksessa myös päiväkoti. Tapaamiset antavat puolin ja toisin virikkeitä ja vaihtelua päivärytmeihin. Helsingissä ja Tuusulassa on myös Norlandian omat koirapäiväkodit.

Hoivaliiketoiminnan johtaja Mira Ruusunen kertoo, että Norlandian yhteisöllisen asumisen ja hoivakodin asukkaille järjestetään arkea rikastuttavaa ja hyvinvointia tukevaa toimintaa, kuten musiikkia, taiteita, liikuntaa ja käsitöitä. Ulkoilu ja laadukkaat oman keittiön ateriat tukevat mielekästä ja turvallista ikääntymistä.

”Mottomme on: ’Hyvää elämää joka päivä’. Moniammatillisen työryhmämme tavoite on tuottaa ikääntyneille asukkaillemme mielekäs ja monipuolinen arki erilaisine elämyksineen”, Ruusunen sanoo.

Valikoidut

Viimeisimmät