siirry sisältöön

HiusAkatemian hiustutkimus kertoo koko kehon hyvinvoinnista

HiusAkatemian hiustutkijat tekevät hiusjuuritutkimuksia, jotka antavat viitteitä koko kehon tilasta. Tutkimuksen avulla valitaan hoito, jolloin sekä hiukset että asiakas voivat paremmin.


Hiustutkimus sopii kenelle tahansa, joka on kiinnostunut hiustensa ja kehonsa kunnosta”, HiusAkatemian omistaja Sari Oja sanoo.

Kukapa ei haluaisi elinvoimaisia ja kauniita hiuksia, tervettä vartaloa ja mieltä. Hius kertoo yllättävän paljon hyvinvoinnista, ja siksi HiusAkatemian hiustutkimus on loistava tiedonlähde.

”Hiustutkimuksissa näkyy usein, jos asiakas juo liian vähän vettä. Myös talipunkki on yllättävän yleinen. Se olisi hyvä häätää, koska talipunkki voi kuljettaa bakteereita. Tällöin hius ei saa tarpeeksi ravintoa voidakseen hyvin”, Sari kertoo.

Tutkimus tehdään lääketieteellisellä mikroskoopilla. Sillä näkyy myös pälvikaljuominaisuus, joka ei ole vielä aktivoitunut.

Ihmisen hyvinvointi pohjautuu kokonaisuuteen, johon vaikuttaa lepo, ruokavalio, stressi ja kokonaisvaltaiset elintavat. Hyvinvointi näkyy usein myös hiuksissa.

Osassa HiusAkatemian jäsenliikkeistä on oma hiusjuuritutkija, ja erilaisia hiushoitoja on mahdollista antaa. Jäsenliikkeitä on 16, ja pääpaikka löytyy Mannerheimintieltä Helsingissä.

Aikaisin tutkimuksiin

”Moni tulee hiustutkimukseen vasta, kun hiuksia on alkanut putoilla näkyvästi. Kannattaisi tulla jo aiemmin, sillä silloin ongelmia voidaan ehkäistä.”

Sari kannustaa myös miehiä tulemaan HiusAkatemian tutkijoiden puheille.

”Hiustenlähtö ei ole vain esteettinen kysymys, vaan kysymys on myös yleisesti terveydestä. Keho on kokonaisuus. Hiukset ovat osa sitä ja niiden avulla voi selvittää, jos kehossa on pitkäaikaista kuormitusta tai haitallisia asioita. Hiustenlähtö voi olla oire kehon muusta haitasta.”

Hyvä uutinen on, että hiusongelmiin voidaan vaikuttaa paljon enemmän kuin yleensä luullaan.

Hoito oireiden perusteella

Kun hiusongelman syy on tutkimuksissa selvitetty, HiusAkatemian koulutetut asiantuntijat antavat sopivat ohjeet.

”Voimme auttaa asiakkaita valitsemaan ja käyttämään heille sopivia tuotteita, joita löytyy muun muassa psoriasiksen ja hilseen oireiden hoitoon. Talipunkin saa häädettyä hoidolla. Hiuspohjan mikroverenkiertoa voi tehostaa BEMER-laitteella. Jos hiustenlähdön syynä ovat stressi, huono ruokavalio ja vähäinen liikunta, tarvitaan kokonaisvaltaisempi elämäntapojen muutos. Se vaatii pitkäjänteisyyttä ja sitoutumista”, Sari kertoo.

Kaikkia vaivoja ei HiusAkatemiassakaan voida parantaa, kuten ”alopecia universalista”, jossa kaikki ihokarvat lähtevät. Joskus HiusAkatemiassa suositellaan jatkotutkimuksiin, kuten verikokeisiin kokonaiskuvan hahmottamiseksi. HiusAkatemiassa voidaan myös toteuttaa erilaisia suuntaa antavia kokeita.

”Paljon voimme kuitenkin vaikuttaa itse omiin hiuksiimme. Ei kannata luovuttaa kokeilematta!” Sari kannustaa.

Töitä tarjolla huippuosaajien parissa

HiusAkatemia on hiustutkimuksen valtakunnallinen uranuurtaja, sillä toiminta alkoi jo yli 50 vuotta sitten. Tämä tekee HiusAkatemian jäsenliikkeistä myös kiinnostavia työpaikkoja. Jos haluaa parturi-kampaajan työn lisäksi kouluttautua hiustutkijaksi, se onnistuu HiusAkatemia kautta. Hiustutkijan työ sopii myös esimerkiksi kosmetologeille ja terveydenhoitoalan osaajille.

Hiusakatemian liiketoiminnan pitkän tähtäimen kehitys omistajamuutoksen myötä on aloitettu.

”Haluan luoda työntekijöille mieleisen työpaikan ja olen valmis toteuttamaan heidän toiveitaan liiketoiminnan rajoissa”, Sari Oja hymyilee.

www.hiusakatemia.fi

Valikoidut

Viimeisimmät