siirry sisältöön

Kalajoen satama – tilaa ja nostokapasiteettia tuulivoimala toimituksiin

Kalajoen satama ja operaattoreiden ammattitaitoinen henkilökunta tarjoaa koko toimitusketjun kattavaa ja kustannustehokasta palvelua tuulivoimatuotteiden yrityksille ja toimijoille.


Tuulivoimaliiketoiminnan logistiikka asettaa Kalajoen Satama Oy:n toimitusjohtajan Petri Nikupeterin mukaan kauttakulkusatamalleen tarkkoja nostokapasiteettivaatimuksia sekä ammattitaitoisen operaattorin ja muut toimijat, kun valtavia komponentteja siirretään laivoista loppusijoituspaikkaan vieviin kuljetusajoneuvoihin.

"Meillä on satamassa tällä hetkellä kaksi satamanosturia, jotka mahdollistavat muun muassa suurten, yli 100 tonnia painavien taakkojen nostot. Viime vuoden aikana Kalajoen sataman kautta on kulkenut yhteensä peräti 70 tuulivoimalaa."

Laajoilla kenttätiloilla merkittävä rooli

Myös operaattorin ammattitaitoinen henkilökunta ja laajat kenttätilat näyttelevät tuulivoimalatoimituksissa tärkeää roolia. Kevään ja syksyn aikana Kalajoen satama-alueelle on saatu yhteensä yli 15 hehtaaria uutta kenttätilaa palvelemaan erilaisten tuulivoima- ja projektikuljetusten tarpeita.

"Tämä tarkoittaa, että meillä on nyt hyvät valmiudet ja tilaa ottaa enemmänkin laivoja ja lasteja vastaan. Samalla voimme palvella jo olemassa olevia asiakkaitamme tehokkaammin", Nikupeteri sanoo.

Satamasta on lisäksi erinomaiset ja suorat yhteydet valtateille 8 sekä 4, joiden kautta liikkuu paljon muun muassa juuri tuulivoimakuljetuksia. Nikupeteri kertoo, että myös sataman sisäistä infraa on parannettu.

"Satamasta poistuminen on nyt entistä helpompaa. Käännöksiä ei alueella tarvitse montaakaan tehdä, vaan kuljetukset ohjataan kätevästi suoraan poistumisteille."

💡
Miksi Kalajoen Satama?

-Laajat varastoalueet ja -kenttätilat, joita voidaan edelleen laajentaa.

-Nopeat ja sujuvat logistiset yhteydet Suomen päätieverkostoon.

-Toiminnan laadukkuus – tuulivoimalakuljetuksia on hoitanut Oy Blomberg Stevedoring Ab:n ammattitaitoinen ja kokenut henkilökunta.

Valikoidut

Viimeisimmät