siirry sisältöön

Maailmanluokan pianokonsertteja keskellä luontoidylliä

25 vuotta täyttävä Mäntän Musiikkijuhlat on alusta asti keskittynyt korkeatasoisiin pianokonsertteihin. Upeassa ympäristössä Serlachiuksella järjestettävää konserttisarjaa tähdittävät maailmanluokan esiintyjät.

Mäntän Musiikkijuhlat järjestetään luonnon ja taiteen keskellä Serlachiuksella. Kuva: Serlachius

Yksi Mäntän Musiikkijuhlien perustajista ja taiteellinen johtaja Niklas Pokki korostaa, että tapahtuma on Suomen ainoa täysin pianomusiikkiin keskittyvä jokavuotinen festivaali.

”Keskitymme pianoresitaaleihin, eli yhden soittajan konsertteihin ja nimilistaltamme löytyy kansainvälisesti kiinnostavia esiintyjiä.”

Musiikkijuhlat kestävät viisi päivää ja luvassa on yhdeksän erilaista konserttia.

”Taiteilijamme ovat keskenään erilaisia, joten paikalle voi tulla kuuntelemaan yhden tai kaksi päivää, tai koko festivaalin. Kuultavana on pianon koko kirjo. Korkealaatuista kuuntelua korostaa se, että soittimet ovat yhteistyökumppanimme Steinwayn”, Pokki toteaa.

Ympäristö tukee kokonaiselämystä

Erityisen festivaalista tekee myös sen kotipaikka Mäntässä. Konsertit järjestetään Serlachiuksella, kulttuurihistoriallisesti mielenkiintoisessa paikassa, upeassa luontoympäristössä Melasjärven rannalla.

Viime vuonna festivaalin kävijäennätys rikottiin ja ensimmäisinä päivinä ja moni konserteista myytiin loppuun. Kuva: Ville Hautakangas

Konserttipaikka, museon Kivijärvi-sali antaa kuulijoille myös mahdollisuuden päästä kokemaan esiintyjien soitto intiimissä ympäristössä. Tämä on poikkeuksellista, koska maailmanluokan esiintyjä kuullaan yleensä vain suurissa saleissa.

Lisäksi festivaalin aikana voi nauttia museon näyttelyistä sekä Mäntän alueen korkealaatuisten ravintoloiden tarjonnasta.

Kokonaisvaltaisen kokemuksen saamiseksi Mäntän Musiikkijuhlien toiminnanjohtaja Anni Pokki suosittelee taiteellisen johtajan konserttiesittelyjä.

”Puoli tuntia ennen jokaista konserttia voi tulla kuulemaan taustat säveltäjän ja teoksen valinnasta, se antaa kuuntelulle kontekstia ja tekee musiikin lähestymisestä helppoa.”

Festivaalien ohjelman luomisessa pyritäänkin siihen, että se koskettaa jokaista, pianomusiikin asiantuntijasta ensikertalaiseen. Sekä taiteellinen johtaja että toiminnanjohtaja toivovatkin, että mahdollisimman monenlaiset ihmiset löytävät paikalle.

”Meillä on ihana yleisö ja paljon tuttuja kasvoja joka vuosi. Olen iloinen, että myös nuoret ja ulkomaalaiset kävijät löytävät tiensä luoksemme”, Niklas Pokki summaa.

Valikoidut

Viimeisimmät