siirry sisältöön

Vastuullista hallirakentamista

Best-Hall Oy:n asiakkaat hankkivat PVC- ja teräsrakenteisia halleja monenlaisiin kohteisiin ja tarkoituksiin. Investoinnin odotetaan maksavan itsensä takaisin, lisäävän toiminnan tehokkuutta ja tuovan ehkä lisää liikevaihtoa.

Vastuullisuudella ja elinkaariajattelulla on yhä suurempi rooli sekä hallien hankinnassa että käytössä.

Vuonna 1975 perustettu Best-Hall on perinteikäs ja kotimainen hallirakentaja. Yrityksen tuotantolaitos sijaitsee Kälviällä. Yli 5 000 toimitetun hallin kokemuksella yritys on saanut vankan jalansijan myös kansainvälisillä markkinoilla.

”Olemme toimittaneet 90-luvulta lähtien halleja muun muassa Itävaltaan, Iso-Britanniaan ja Ranskaan. Keski- ja Länsi-Euroopan markkinoilla yhä keskeisempi vaatimus on, että hallin katolle voidaan asentaa aurinkopaneelit”, kertoo myynti- ja markkinointipäällikkö Pia Palola.

Teräs- ja PVC-kangasrakenteiden kierrätettävyys on yksi asia, josta asiakkaat haluavat lisää tietoa. Best-Hallilta saa haluttaessa myös laskelmat sen toimittamien hallien hiilijalanjäljestä.

”Osa käyttämästämme PVC-kankaasta on jo kierrätettyä. Teräksen osuus hallirakenteissa on suuri. Päästövapaata terästä ei ole vielä markkinoilla, mutta odotamme saavamme sitä viimeistään vuosikymmenen lopulla.”

Best-Hallin Kälviän tehtaalla on yksi Euroopan moderneimmista isojen kappaleiden jauhemaalausprosesseista. Järjestelmä on lähes vapaa orgaanisista, otsonin muodostumista alailmakehään edistävistä liuottimista.

Vastuullisuus koostuu monista asioista. Hallien rakentamisen ja käytön kohdalla se pitää sisällään muun muassa tiedot elinkaaren aikaisesta energiankulutuksesta, rakennusmateriaalien ympäristöystävällisyydestä, rakentajan vastuusta työmaan turvallisuudesta, materiaalien kierrätettävyydestä, sekä hallirakentajan toiminnan hiilijalanjäljestä ja taloudellisesta vastuusta.

Best-Hallilta saa haluttaessa laskelmat sen toimittamien hallien hiilijalanjäljestä.

Best-Hallilla näihin asioihin on panostettu systemaattisesti jo pitkään. Siitä kertoo muun muassa yritykselle myönnetty ISO 45001-johtamisjärjestelmäsertifikaatti.
”Esimerkiksi työturvallisuus on asiakkaillemme iso asia. Hallien pystytystyömailla ollaan tarkkoja siitä, miten siellä toimitaan. Asiakkaamme ovat myös tervetulleita tutustumaan toimintaan tehtaallemme”, Pia Palola kertoo.

Valikoidut

Viimeisimmät