siirry sisältöön

Bluet luo Verkkosaaren kelluviin kortteleihin uutta urbaania asumiskulttuuria

Verkkosaaressa on mahdollista elää kaupungissa kuin merenrantahuvilalla. Bluet Oy:llä on keskeinen rooli alueen ja sen palveluiden kehittämisessä.


Suomen ensimmäinen kelluva asuinalue on mittakaavaltaan ainutlaatuisen suuri myös Pohjoismaissa. Verkkosaaressa Bluet Oy kehittää ja suunnittelee kahta etelänpuoleista kelluvaa asuinkorttelia, joihin on suunnitteilla kaikkiaan reilut 30 asuntoa. Tavoitteena on, että ensimmäiset asukkaat pääsisivät muuttamaan Helsingin halutuimmalle paikalle loppuvuodesta 2024.

“Monet ovat odottaneet näitä ainutlaatuisia asuntoja jo vuosia. Vaikka kohteet eivät ole virallisesti vielä julkisessa ennakkomarkkinoinnissa, jo noin puolet asunnoista on alustavasti varattu”, toteaa Bluet Oy:n toimitusjohtaja Tytti Sirola.

“Verkkosaaren asukkaille pystytään tarjoamaan ainutlaatuista palvelutasoa. Korkeatasoisen asumisen, veneilyn ja vapaa-ajan nautiskelun veden äärellä voi nyt yhdis-
tää samaan pakettiin, noin 300 metriä kauppakeskus Redin palveluista”, kuvailee Bluet Oy:n projektijohtaja Ville Leisti.

“Helsingissä on harvinaista luksusta, että veneen saa parkkiin oman kodin lähelle. Luomme aivan uutta asumis- ja palvelukulttuuria”, kertoo Leisti.

Venepaikkojen lisäksi satamaan kaavaillaan avantouintipaikkaa sekä vesiurheiluvälinevarastoa, josta asukkaat voivat lainata kajakkia tai SUP-lautaa. Ylellisessä klubitalossa voi saunoa ja viettää iltaa.

Bluet tuo projektiin maailmanluokan osaamisensa kelluvasta rakentamisesta.  Hankekehitystyön ja suunnittelunohjauksen lisäksi yritys vastaa kelluvan infran suunnittelusta ja toteutuksesta. Kokonaisuuteen kuuluvat kulkusillat, kelluvat kadut ja pihapuistot, sekä taloperustukset kuljetuksineen, asennuksineen ja ankkurointeineen.

Valikoidut

Viimeisimmät