siirry sisältöön

Kestävän rakentamisen tietopankki

Green Building Council Finland tuo yhteen yli 300 kestävästä rakentamisesta kiinnostunutta toimijaa. Tuloksena on verkosto, jonka jäsenillä on mahdollisuus tehdä huomisen ratkaisut jo tänään.


Useat asuntonäytöt ovat jääneet vain näytöksi, sillä asuntokauppa on hiljentynyt lukuun ottamatta muutamaa sektoria. Markkinatilanteesta huolimatta erityisen ekologiset ja energiatehokkaat kiinteistöt kiinnostavat sijoittajia.

”Niitä ei ole markkinoilla riittävästi tarjolla, vaikka niihin olisi olemassa rahoittajia ja omistajia jonoksi asti”, Green Building Council Finlandin (FIGBC) toimitusjohtaja Antti Ruuska sanoo.

On muitakin syitä rakentaa ilman jättimäistä hiilijalanjälkeä. Lainsäädäntö, EU:n direktiivit ja säädökset kiristyvät koko ajan tähän suuntaan.

Mutta miten ala pystyy satsaamaan vähähiilisiin ja energiatehokkaisiin ratkaisuihin, kun Euroopassa soditaan, inflaatio jyllää ja kilpailu halvoista urakoista on kiristynyt? Tähän Ruuskalla ja FIGBC:llä on tarjota vastauksia.

Tieto on paras investointi

FIGBC:n jäseninä on yli 300 kiinteistö-, rakennus- ja energia-alan toimijaa, jotka ovat kiinnostuneita kestävästä rakentamisesta. Monilla heistä on kokemusta onnistuneista ratkaisuista.

”Jaamme tietoa parhaista esimerkeistä verkostollemme. Moni on saanut toiminnalleen kehitysloikan kauttamme.”

Verkostosta on ollut hyötyä etenkin pienille ja keskisuurille toimijoille, joilla ei välttämättä ole omaa kestävän rakentamisen asiantuntijaa. Samoin alan edelläkävijät kohtaavat toisiaan.

”Kun monilla työmailla on nyt hiljaisempaa, on hyvä hetki hankkia lisää osaamista ja kehittää omasta toiminnasta kestävämpää. Se on paras investointi. Jäsenemme saavat tietoa, mitä isommat yritykset tekevät, vaativat alihankintaverkostoltaan ja mihin markkina on menossa.”

FIGBC:n tavoitteena on auttaa jäseniään kehittämään liiketoimintaa kohti kiertotalouden tehokkaampaa hyödyntämistä, vähähiilisyyttä ja aikanaan hiilineutraaliutta.

”Tiedän, että alalla on kiireitä ja kustannuspaineita, mutta on ollut todella motivoivaa nähdä, miten mielellään ihmiset keskittyvät miettimään asioita uudella tavalla, kun heillä on siihen lupa.”

Valikoidut

Viimeisimmät