siirry sisältöön

Helsingin kielilukiossa panostetaan kansainvälisyyteen

Suomen laajin kielivalikoima sekä monipuoliset mahdollisuudet kansainväliseen toimintaan ovat Helsingin kielilukion suurimpia etuja. Opiskelijat kiittävät myös koulun positiivista henkeä ja turvallista ympäristöä kielten harjoitteluun.


Helsingin kielilukio tarjoaa Kielet ja kansainvälisyys -painotusta, jossa kielten osuus valittavista opinnoista on merkittävä. Valittavia kieliä on 13, ja valikoimassa on eurooppalaisten kielten lisäksi japani, korea, kiina ja arabia. Poikkeuksellista on myös se, että harvinaisempiakin kieliä voi opiskella lähiopetuksena.

Lukion toisella luokalla opiskelevat A-M Honkasalo ja Sofiia Seliö korostavat, että kielten oppimiseen on koulussa myönteinen ilmapiiri ja monipuolisia mahdollisuuksia. Molemmat ovat valinneet useita kieliä opiskeltavaksi.

”Tärkeää on, että koko koulussa ollaan yhtä kiinnostuneita harjoittelemaan kieliä ja kaikki kannustavat toisiaan. Kielissä edistyy, koska puhumiseen on turvallinen ympäristö”, Honkasalo kertoo.

Varsinaisten kieliopintojen lisäksi valinnaisissa kursseissa kieliä lähestytään monesta eri näkökulmasta. Tarjolla on esimerkiksi kielitiedekurssi ja erilaisia luovaan kirjoittamiseen keskittyviä kokonaisuuksia.

Aidosti kansainvälisiä opintoja

Lisäksi opinnot mahdollistavat erilaiseen kansainväliseen toimintaan, kuten leirikouluihin osallistumisen. Tämän vuoden aikana on järjestetty 20 leirikoulua, joista 10 on ollut ulkomailla. Sekä Honkasalo että Seliö ovat hyödyntäneet leirikoulumahdollisuuksia.

”Itse olin vastikään Barcelonassa leirikoulussa, jossa pääsimme puhumaan espanjaa. Olen ollut myös kahdella fysiikkapainotteisella leirillä, Edinburghissa Science Festivalin aikaan ja Lapissa alkuvuodesta”, Seliö mainitsee.

Lisäksi opiskelijat ovat esimerkiksi päässeet tutustumaan kieliin liittyviin korkeakoulu- ja yliopisto-opintoihin ja työhön EU-komissiossa, sekä osallistumaan tapahtumiin kuten kieliin liittyvään paneelikeskusteluun.

Hyviä eväitä tulevaisuuteen

Opiskelijat kokevat, että kielet antavat hyvän pohjan jatkoa varten, vaikka tulevaisuudensuunnitelmat eivät olisikaan vielä selvillä.

”Itseäni kiinnostaa kansainvälinen työ, mutta kielten opiskelu avaa uramahdollisuuksia muutenkin”, Honkasalo mainitsee.

Seliö kannustaa hakemaan lukioon, jos kieliin on pientäkin kiinnostusta. Valittavien kielien osalta ei tarvitse olla heti varmuutta.

”Yhteen kieleen ei tarvitse sitoutua ja ottaa siitä stressiä. Kieliä voi aina vaihtaa, kun valikoima on laaja. Itse myös koen, että kielten opiskelu kannattaa myös pelkästään siksi, että se avaa mahdollisuuksia kommunikoida useampien ihmisten kanssa.”

Valikoidut

Viimeisimmät