siirry sisältöön

Next Generation-koulutusohjelma tukee nuoria kotieläintuottajia oman yrityspolun rakentamisessa

HKScanin kehittämä koulutusohjelma tukee nuoria broileri-, nauta- ja sikatuottajia kohtaamaan kotitilan jatkamiseen liittyvät haasteet. Tavoitteena on vahvistaa ammatillista osaamista ja itseluottamusta sekä varmistaa sujuvat sukupolvenvaihdokset.

Toisen valmennusryhmän osallistujat saivat päättötodistukset maaliskuussa Hämeenlinnassa.

Uskallanko? Osaanko? Mistä saan apua? Kenen kanssa voin keskustella tiukan paikan tullen? Kotitilan jatkaminen voi herättää monenlaisia kysymyksiä tulevissa tai uransa alkutaipaleella olevissa yrittäjissä. Next Generation -koulutusohjelma tarjoaa osallistujille työkaluja ja tuoretta tietoa maatilan innovatiiviseen ja menestyksekkääseen kehittämiseen ja johtamiseen. HKScanin asiantuntijoiden ja suomalaisten huippukouluttajien johdolla osallistujat saavat monipuolista ohjausta ja käytännön vinkkejä oman yrityksensä kehittämiseen.

”Tilojen määrä Suomessa laskee, mutta samalla tilakoot kasvavat, korostaen johtamisen roolia”, taustoittaa HKScanin hankinta ja kehityspäällikkö sekä Next Generation -ohjelman rehtori Juha Levonen. Ohjelma rohkaisee nuoria vastuulliseen ruuantuotantoon. Levosen mukaan vastuullisuus ulottuu ihmisten ja eläinten hyvinvoinnista ympäristöön ja talouteen.

Opiskelun ohella syntyy yhteisö, tuotantosuuntausrajojen yli ulottuva verkosto, johon voi tukeutua myös kurssin jälkeen.

Ohjelmaan kuuluvat luennot, tilavierailut ja menestyvien maatilayrittäjien kokemusten jakaminen. Yhteisöllisyys ja vertaistuki ovat keskeisiä teemoja. Opiskelun ohella syntyy tuotantosuuntausrajojen yli ulottuva verkosto, johon voi tukeutua myös kurssin jälkeen: voi kysellä ja sparrailla yhdessä. Ohjelmassa on yritystoimintaa tukevia elementtejä, joita oppilaitosten opinto-ohjelmat eivät normaalisti sisällä.

”Koulutus on suunniteltu kaikille sopivaksi. Sekä yliopisto- että toisen asteen koulutuksen saaneet osallistujat ovat olleet tyytyväisiä ja kokeneet, että käytännön kokemukset sekä kurssimateriaalit ovat auttaneet välttämään yrittäjyyden sudenkuoppia ja kehittämään taitoja henkilöstöjohtamisessa, strategiassa, taloudessa ja brändäämisessä”, Levonen selittää.

Next Generation -ohjelma on osa HKScanin vastuullisuustyötä, joka pyrkii kehittämään ruoantuotannon vastuullisuutta ja turvaamaan paikallista lihantuotantoa ja sen kilpailukykyä yhdessä tuottajien kanssa.

HKScanin Next Generation -koulutusohjelma nuorille tuottajille

- Kursseja järjestetty kaksi tähän mennessä
- Viimeisin kurssi yhteistyössä Maitoyrittäjien Tähtivalmennuksen kanssa, mukana myös maitotiloja
- Kurssin suorittaneita yli 80
- Nuorilta saatu palaute positiivista, erityisesti verkostoitumista arvostetaan - Jatkoa on suunnitteilla – nuoren tuottajayhteisön kehittäminen on HKScanille tärkeä strateginen painopiste

Valikoidut

Viimeisimmät