siirry sisältöön

Ahveniston sairaalassa tulevaisuuden työympäristö

Kanta-Hämeen hyvinvointialueelle Hämeenlinnaan on valmistumassa uusi Ahveniston sairaala, joka kätkee sisälleen modernin lähestymistavan terveydenhuoltoon.

Assi, kuten sairaalaa tuttavallisemmin kutsutaan, ei ole vain rakennus vaan kokonaisvaltainen lähestymistapa ihmislähtöiseen hoitoon, joka palvelee niin työntekijöitä kuin asiakkaitakin.

Assin suunnittelussa on panostettu tilojen viihtyisyyteen ja valoisuuteen, mikä luo positiivisen ympäristön sekä työntekijöille että asiakkaille. Suunnittelukoordinaattori Soili Hietasola-Husu kertoo, että käyttäjälähtöisyys oli suunnittelun kantava voima. Tämä näkyy niin fyysisessä ympäristössä kuin ICT-ratkaisuissa, jotka on suunniteltu tukemaan tehokasta työskentelyä.

”Värikkäät, valoisat tilat, joihin luonnon valo tulvii suurista ikkunoista sisään, lisäävät viihtyisyyttä niin henkilöstölle, kuin asiakkaille”, kertoo suunnittelukoordinaattori Nina Vesterinen.

Teknologia tukemassa sujuvaa työarkea

Assissa otetaan käyttöön lukuisia teknologisia innovaatioita, jotka tehostavat työntekijöiden arkea. Järjestelmät kuten materiaalilogistiikan seuranta vähentävät turhaa työtä ja parantavat resurssien käyttöä. Lisäksi pystysuuntainen logistiikka helpottaa välineiden saatavuutta eri kerrosten välillä, mikä lisää työn sujuvuutta. Turvallisuusympäristö tulee olemaan myös todella kehittynyt. Assiin saadaan esimerkiksi varmennettu sähköntuotto, sekä tehokas valvontajärjestelmä ja henkilöturvajärjestelmä.

Yhteiskäyttötilat lisäävät yhteisöllisyyttä

Uusilla tiloilla pyritään edistämään hierarkioiden ylittävää yhteistyötä ja yhdessä tekemisen kulttuuria. Tämä luo pohjan sujuvalle hoitokokemukselle sekä työntekijöille että asiakkaille. Asiakaskokemuksen parantamiseksi Kanta-Hämeen hyvinvointialueella kehitetään verkkoportaalia ja Assissa lisäksi monipalvelujärjestelmää, jotka tarjoavat tietoa sairaalan palveluista sekä mahdollisuuden kommunikoida henkilökunnan kanssa.
Assissa toiminnan kehitystyö jatkuu asiakkaiden ja henkilöstön kanssa myös muuton jälkeen. Hietasola-Husu korostaa innostusta kehitystyöhön ja sitoutumista asiakkaiden ja henkilökunnan kanssa tehtävään yhteistyöhön.

Ahveniston sairaala, Assi, edustaa uuden ajan terveydenhuoltoa, jossa inhimillisyys, turvallisuus ja tehokkuus kulkevat käsi kädessä. Tulevaisuuden työntekijät voivat odottaa työskentelevänsä moderneissa ja inspiroivissa tiloissa, jotka tukevat parhaalla mahdollisella tavalla heidän ammatillista toimintaansa.

Valikoidut

Viimeisimmät