siirry sisältöön

Jokainen korjausrakennuskohde on yksilö

Vanhojen kiinteistöjen korjausrakentamiseen keskittyvässä Rakennuskonsultointi Treuthardt Oy:ssä uskotaan, että kaikkien korjausratkaisujen tulee olla kiinteistökohtaisia. Yrityksen pitkä, 27 vuoden kokemus auttaa löytämään parhaat vaihtoehdot.


Rakennuskonsultointi Treuthardt Oy:n palvelut keskittyvät vanhojen kiinteistöjen korjausrakentamiseen, erityisesti julkisivu-, vesikatto- sekä porrashuoneremontteihin. Näiden osalta yritys on erikoistunut korjaussuunnitteluun, työmaavalvontaan sekä kunto- ja väritutkimuksiin.

"Asiakkaitamme ovat taloyhtiöt ja kiinteistönomistajat, sekä kunnat ja kaupunki. Suuri osa kohteistamme on vanhoissa rapatuissa taloissa", kertoo Markus Treuthardt.

Yrityksen kilpailuetuna on vahva kokemuspohjainen tietotaito. Jokainen toteutettu kohde on kartuttanut ymmärrystä erilaisten ratkaisujen toimivuudesta.
"Lisäksi merkittävää on, että emme tee töitä ainoastaan suunnittelutoimistossa pöydän ääressä, vaan olemme läsnä työmaallakin. Tiedämme, miten muuttaa suunnitelmia ja etsiä vaihtoehtoja myös työmaavaiheessa", Treuthardt toteaa.

Teoreettiseen elinkaareen ei kannata takertua

Markus Treuthardtin mukaan kiinteistöjen korjausrakentamisessa tärkeää on kohdekohtaisuus.

"Jokainen talo on erilainen ja samalla vuosikymmenelläkin rakennetuissa taloissa on voitu toteuttaa hyvin erilaisia ratkaisuja. Lisäksi se, miten kiinteistöä on hoidettu ja huollettu vaihtelee suuresti."

Hänen mielestään onkin tärkeää, että toimenpiteet harkitaan vanhaa kunnioittaen ja ylikorjaamista välttäen. Teoreettisiin elinkaaritutkimuksiin ei tule yksinään luottaa, vaan kunnossapitotarve tulee selvittää jokaisen kohteen kohdalla tarkasti.

"Mitään ei tule uusia sen takia, että se on helpoin ratkaisu. Monesti elinkaarta on vielä jäljellä mahdollisesti useitakin vuosia, eikä isommalle remontille ole aina riittäviä perusteita. Pienemmillä toimenpiteillä saatetaan päästä pitkä pätkä vielä eteenpäin, säästäen samalla ihmisten rahoja."

Raportointi lisääntyy ja energiansäästöön kiinnitetään enemmän huomiota

Treuthardtin mukaan teknisesti vanhojen kohteiden korjaaminen muuttuu hitaasti, mutta maailma ympärillä on murroksessa.
"Esimerkiksi raportoinnin ja dokumentoinnin määrä on lisääntynyt todella paljon."

Rakentamisessa on nähtävissä ilmastonmuutoksen vaikutukset sekä vaatimukset energiansäästöstä.
"Helsingissä kosteusrasitus, tuulet ja myrskyt lisääntyvät. Rakenteet ovat märempiä ja kuivattamista joudutaan tekemään enemmän. Kaikki puhuvat myös energiatehokkuudesta, jota pitää ottaa huomioon yhä useammassa hankkeessa ja esimerkiksi ilmanvaihtoon liittyvät asiat korostuvat."

Treuthardt näkee, että onkin tärkeää pysyä mukana kehityksessä.
"Meidän täytyy pysyä ajan tasalla, mutta samalla muistaa vanhat hyväksi havaitut tavat toimia", hän summaa.

Valikoidut

Viimeisimmät