siirry sisältöön

Tibnorin hiljattain käyttöön ottama sahaporalinja tuo asiakkaille merkittävää lisäarvoa

Terästeollisuuden suunnannäyttäjä SSAB:seen kuuluva teräsjakelija Tibnor vastaa nyt asiakkaiden tarpeisiin tuoreella palvelukonseptilla, sahaporalinjalla. Sen avulla valmistettuja esikäsiteltyjä teräsprofiileja hyödyntää myös suomalainen konepajayritys Ukko Works.


Tibnor palvelee konepaja-asiakkaita Suomessa kolmesta teräspalvelukeskuksestaan. Yrityksen etuihin kuuluvat laajaan varastovalikoimaan yhdistetty kattava esikäsittelytarjonta. Valmistusasteeltaan pidemmälle vietyjen tuotteiden avulla asiakkaat voivat välttää työvaiheita, jotka eivät ole heidän ydintekemistään.

"Olemme nähneet asiakkaidemme tarpeen fokusoitua työvaiheissaan. Teräspalkkien poraaminen on ollut manuaalinen ja aikaa vievä työvaihe, jonka asiakkaamme ovat tunnistaneet kannattavaksi ulkoistaa. Tämä uusi investointi Hyvinkään teräspalvelukeskuksen uuteen sahaporalinjaan tukeekin tavoitettamme tuottaa asiakkaille lisäarvoa", kertoo Tibnorin liiketoimintapäällikkö Mika Laatikainen.

Uuden tuotantolinjan avulla voidaan sahauksen yhteydessä porata, jyrsiä, kierteyttää ja merkitä automaattisesti. Tyypillisesti tämä työ tehtäisiin asiakkaan tiloissa manuaalisesti. Sen pois jääminen on asiakkaille merkittävä kilpailuetu.

"Lisäksi työvaiheiden väheneminen supistaa myös materiaalin siirtoon liittyvää logistiikkaa, mikä tukee myös vihreitä arvoja", lisää Tibnorin vastuumyyjä Rolf Krook.

Ukko Worksille tärkeää kotimaisuus ja palvelutaso

Konepajayritys Ukko Works keskittyy erityisesti infrarakentamisen teräsrakenteiden valmistukseen.

Lisäksi yritys valmistaa miehittämättömien Stonepower kallioporavaunujen runkorakenteet konepajassaan Sastamalan Kiikoisissa.

Ukko Worksin toimitusjohtaja Tommi Kivisen mukaan yrityksellä oli monta syytä valita Tibnorin uudella linjalla valmistetut tuotteet käyttöönsä.

"Tämä vapauttaa resurssejamme oikeille asioille ja tukee kasvua. Samalla aiemmin käyttämäämme tekniikkaan verrattuna odotamme myös, että laatu paranee ja tuotteiden valmistuksen läpimenoaika nopeutuu", Kivinen kuvailee.

Käytännön hyötyjen lisäksi Ukko Worksille tärkeitä tekijöitä ovat vastuullisuus ja kotimaisuus. Kivisen mukaan Tibnorin päämiehen SSAB:n korkeat vastuullisuustavoitteet tukevat Ukko Worksin arvoja.

"Myös yhteistyö välillämme toimii hyvin, huutoomme vastataan ja meitä autetaan tarpeen mukaan. Myös toimitusvarmuus on ollut sataprosenttista."

Sekä Tibnor että Ukko Works näkevät, että sahaporalinjan käyttö tukee jatkossakin molempien tavoitteita.

"Meille tämä tuo mahdollisuudet parempaan asiakaspalveluun ja helpommin, nopeammin sekä laadukkaasti tehdyt työvaiheet ovat kaikkien yhteinen etu", Krook summaa.

Valikoidut

Viimeisimmät