siirry sisältöön

Viihtyisää, oman-näköistä asumista

Senioritalo Ceciliassa Helsingin Vuosaaressa voi nauttia oman kodin rauhasta, mutta myös monipuolisesta harrastustoiminnasta ja mukavasta yhdessäolosta.

Parasta Ceciliassa on kaikki: sijainti, asunnot, yhteishenki ja toiminta – ja kaikki tämä kohtuulliseen hintaan, sanovat talon asukas Eila Alijoki ja palvelupäällikkö Kadri Arffman.

"Olen iloinen, että muutin tänne Ceciliaan ajoissa! Suurkiitos miniälleni, joka tätä ehdotti, kun valittelin yksinäisyyttä ja turvattomuutta”, sanoo Eila Alijoki, 80.

Eila on asunut senioritalo Ceciliassa nyt kaksi vuotta ja viihtynyt hyvin. Vehreä ja merenläheinen Vuosaari oli hänelle ennestään tuttu ja mieleinen alue. Aivan kodin lähellä ovat metroasema, kaupat, terveyskeskus, uimahalli ja kulttuurikeskus Vuotalo, jossa on myös kirjasto.

Asumiseen kuuluvat arkisin myös talon peruspalvelut, kuten sairaanhoitajan vastaanotto, fysioterapeutin palvelut ja talon oma asiakaspalvelutiimi.

Eila osallistuu aktiivisesti Cecilian toimintaan, jossa on helppo tutustua muihin asukkaisiin. Suosittujen yhteislaulutilaisuuksien lisäksi talossa järjestetään erilaisia liikunta- ja kulttuurituokioita.

”Viihdyn esimerkiksi kirjallisuuspiirissä ja vasta perustamassamme kirjoittajapiirissä. Käsityön harrastajille, värittäjille ja maalaajille saimme oman huoneen, jossa taideterapeuttiystäväni ohjaa meitä kerran kuukaudessa”, Eila kertoo.

”Erityisesti arvostan fysioterapiaa ja ohjattuja jumppia, joita mukavat pojat vetävät. Niihin on helppo lähteä vaikka väsyttäisi.”

Yhteisöllistä ohjelmaa talossa on paljon; sitä järjestävät Cecilia-tiimin lisäksi HelsinkiMission vapaaehtoiset.

”Myös asukkaat itse ovat ruvenneet toimimaan ryhmänvetäjinä, mistä olemme todella iloisia. Esimerkiksi Ukkokerhoa vetää talon oma asukas. Kuuntelemme ja kysymme asukkaiden toiveita”, kertoo palvelupäällikkö Kadri Arffman.

Ceciliassa jokainen voi viettää omannäköistään elämää. Voi asustaa rauhassa viihtyisässä, ilmastoidussa asunnossaan ja halutessaan osallistua yhteiseen toimintaan.

”Cecilia on lämminhenkinen ja yhteisöllinen talo, jossa kenenkään ei tarvitse jäädä yksin. Henkilökunta on asukkaiden tukena, ja vapaaehtoisilta saa tarvitessaan keikka- ja digiapua sekä juttu- ja kävelyseuraa.”

Kiinnostuitko?

Tietoa asumisesta ja palveluista löydät: cecilia.fi

Ohjeet asunnonhakuun: cecilia.fi/hae-asuntoa

Lisätietoa puhelimitse 09 2312 0202 tai sähköpostilla: iina@cecilia.fi

Valikoidut

Viimeisimmät