siirry sisältöön

Etelä-Karjalan hyvinvointialue panostaa ihmisläheisen organisaatiokulttuurin kehittämiseen ja luottamuksen johtamiseen

Hyvinvoiva ja työstään innostunut työntekijä on motivoitunut ja sitoutunut. Hän haluaa onnistua ja kantaa vastuuta asiakkaista ja taloudesta. Avainsana on luottamus.

Kuvassa vasemmalta henkilöstöjohtaja Nina Holopainen ja hyvinvointialuejohtaja Sally Leskinen

Etelä-Karjalan hyvinvointialue lanseerasi uuden strategian alkuvuodesta, se keskittyy alueen 5 300 työntekijän hyvinvointiin. Visioon kuuluu edelläkävijyys, saavutettavat palvelut, Suomen hyvinvoivin väestö ja onnellisimmat työntekijät. Strategian keskiössä oleva hyvinvoiva henkilöstö vie kohti kunnianhimoista visiota.

”Simon Sinekin sanoin, asiakas ei rakasta organisaatiota, jos työntekijä ei tee niin. Motivoituneet työnsä asiantuntijat haluavat onnistua, joten suorituksen sijaan keskiössä on luottamuksen johtaminen”, selittää hyvinvointialuejohtaja Sally Leskinen.

Uskomme, että innostava ja turvallinen organisaatiokulttuuri on meille kilpailuetu.

Uutta strategiaa ohjaavat arvot, jotka haastavat ja vastuuttavat työntekijät yksilöinä: Mie turvaan, mie uskallan, mie vastaan, mie välitän. Lanseerauksesta aloitettiin organisaatiokulttuurin kartoitus- ja kehitysprosessi, henkilöstövalinnoissa painotetaan arvoja ja johtajien sekä lähiesihenkilöiden osaamista tuetaan oppimisen polulla, johon kuuluu koulutusta ja vertaisoppimista.
”Johtaminen valuu johtoryhmän esimerkillä alaspäin ja vaikuttaa organisaatiokulttuuriin. Tässä vaaditaan aktiivista otetta. Uskomme, että valitsemillamme keinoilla voidaan paitsi parantaa asiakastyytyväisyyttä, myös tasapainottaa taloutta”, pohtii läheisessä yhteistyössä Leskisen kanssa toimiva henkilöstöjohtaja Nina Holopainen. Leskinen summaa: ”Uskomme, että innostava ja turvallinen organisaatiokulttuuri on meille kilpailuetu.”

Valikoidut

Viimeisimmät