siirry sisältöön

Moniammatilliset tiimit ja loistava yhteishenki ovat tulevaisuutta

Kanta-Hämeen hyvinvointialueella tehdään työtä moniammatillisissa tiimeissä. Ongelmia ratkotaan yhdessä, tunnelma on turvallinen ja asiakkaita kunnioittava.


Kanta-Hämeen keskussairaalan nuorisopsykiatrian erikoislääkäri Essi Palomäki on työskennellyt niin julkisella kuin yksityisellä puolella: lastentautien osastolla, yleislääkärinä kuin työterveydenhuollossakin. Nuorisopsykiatriasta väitellyt Palomäki löysi nykyisen pestinsä työskennellessään talon työterveyslääkärinä.

”Olin tutustumiskäynnillä yksikössä ja minut valtasi ikävä psykiatrian puolelle. Henkilökunta oli pakkautunut pienehkön neuvotteluhuoneen sohvalle, se oikein pursusi ihmisiä. Hyvä yhteishenki huokui ja minulle tuli fiilis, että täällä haluaisin työskennellä.”

Palomäki soitti ylilääkärille ja pian hänellä oli uusi työpaikka. Ensikäynnillä aistittu ilmapiiri piti paikkaansa: ”Nyt porukkaa on vaihtunut, henki on silti säilynyt. Meillä kuunnellaan kaikkia, ongelmia ratkotaan yhdessä ja asiakkaita kohdellaan kunnioittavasti. Tämä on elämäni paras työpaikka ja tiimityötä aidoimmillaan!”

Moniammatilliset tiimit ovat Forssan voimavara

Forssan lasten- ja nuorisopsykiatrian poliklinikalla moniammatilliset tiimit, joihin kuuluu psykiatreja, sairaanhoitajia, psykologeja, terapeutteja, osastosihteeri ja lääkäreitä, mahdollistavat jatkuvan konsultoinnin ja hoidon laadun varmistamisen. Lasten ja nuorison puolet sijaitsevat samalla käytävällä, mikä tekee yhteistyöstä vaivatonta.

”Lapset, nuoret ja perheet saavat avun samalta luukulta ja henkilökunta tuntee toisensa. Systeemi on joustava, tiimi toimiva, ilmapiiri kunnioittava ja työpaikka kehitysmyönteinen”, kuvaavat Forssasta nuorisopsykiatrian poliklinikan sairaanhoitajat Maria Hajanti ja Kati Romppainen sekä lastenpsykiatrian poliklinikan pari- ja perheterapian psykoterapeutti Niko Junnila.

Lisää hyvinvointialueen fiiliksestä löydät:
TikTokissa      @mt_ja_riippuvuuspalvelut
sekä verkkosivulla   omahame.fi

Valikoidut

Viimeisimmät