siirry sisältöön

Elämästä nauttivien ihmisten Lohja

Datakeskus, multisport-areena, asuntorakentamista järvinäköalalla, uusi uimahalli. Lohjalla, Länsi-Uudenmaan seutukeskuksessa on rakenteilla runsaasti uutta tuotanto- ja palveluinfraa.

Suositun matkailukaupungin saavutettavuus paranee entisestään, kun Turun ja Helsingin välinen tunnin junayhteys aikanaan toteutuu. 

Meillä on tahtotila, että lähijunaliikenne käynnistyy Espoon ja Lohjan välillä jo tällä vuosikymmenellä”, sanoo kaupunkirakennejohtaja Pekka Puistosalo. ”Kun koko nopea junayhteys Helsingistä Turkuun toteutuu 2030-luvulla, tavoittelemme Intercity-junalle pysähdystä myös Lohjalle.”

Ei liikenneyhteyksiä sovi moittia nytkään. Moottoritie yhdistää 46 000 asukkaan Lohjan pääkaupunkiin. Se sijaitsee myös Hangon satamasta tulevan pääreitin varrella. Tarjolla on paitsi monipuolisia asumismahdollisuuksia, myös eväitä monenlaiseen yrittämiseen.

”Olemme perinteinen teollisuuspaikkakunta. Uusille ja toimintaansa laajentaville yrityksille löytyy valmiita kumppanuuksia ja verkostoja. Täältä löytyy osaavia työntekijöitä, ja heitä voidaan täsmäkouluttaa koulutuskuntayhtymä Luksiassa. Ammattikorkeakoulu Laurean yksiköstä löytyy taas liiketoiminnan osaamista”, Puistosalo kertoo.

Uusille ja toimintaansa laajentaville yrityksille löytyy valmiita kumppanuuksia ja verkostoja.

Lohjalla sijaitsee lähes 200 luonnonkaunista järveä, vain muutamien kymmenien kilometrien etäisyydellä Helsingistä. Tänä vuonna 700 vuotta täyttävä kaupunki sopii sekä luonto- ja maaseutumatkailijalle, että kulttuurielämyksiä kaipaavalle, kertoo matkailupäällikkö Jarkko Koskenmäki.

”Lohjanjärvi on Etelä-Suomen suurin järvi. Vanhan ajan joulumarkkinat ovat jo käsite. Moni tuntee meidän kaupunginorkesterin, ja Lohjan teatterin tarjonta on kansainvälistä tasoa. Majoitusta löytyy hotelli- ja spamajoituksesta aina maalais- ja airbnb -majoitukseen asti.”

Lohjalla panostetaan kaupunkilaisten, yritysten ja matkailijoiden palveluihin. Tavoitteena on, että vuoden 2050 tienoilla kaupungissa olisi noin 60 000 asukasta.

Valikoidut

Viimeisimmät