siirry sisältöön

Testimatella yhteishenki pysyy yllä etänä

Great Place to Work -vertailussa toisen sijan tänä vuonna saavuttanut ohjelmistotestauksen asiantuntijayritys Testimate panostaa toimivaan etätyöhön, avoimeen kommunikaatioon ja reiluun palkkamalliin.


Testimate on perustamisvuodestaan 2011 lähtien toiminut täysin etänä. Työntekijät tekevät asiantuntijatyötään joustavasti haluamastaan paikasta tai asiakkaalla. Yrityksen kulttuuri ja toimintatavat on viilattu tukemaan etätyön toimivuutta ja mukavuutta.

Yhteishenkeä pidetään yllä esimerkiksi viikoittaisilla online-palavereilla sekä kokoontumalla säännöllisesti yhteen. Tänä vuonna yritys vietti perinteistä lumilomaa Sveitsin Alpeilla.

”Tässä työntekomallissa korostuu toimiva yhteydenpito, ketään ei unohdeta ja Testimate spiritiä pidetään aktiivisesti yllä”, toteaa perustaja Juha Karvonen.

Tiiviin yhteisön muodostaminen onkin Testimatella onnistunut erinomaisesti. Kahdentoista toimintavuoden aikana työntekijöiden vaihtuvuus on ollut minimaalista ja työntekijätyytyväisyys näkyy myös Great Place to Work -vertailun tuloksissa.

”Sataprosenttia työntekijöistämme suosittelee meitä työnantajana, lisäksi he kertovat kokevansa itsensä tärkeiksi”, mainitsee HR:stä vastaava Susanna Hietanen.

Hyvät vaikutusmahdollisuudet ja keskusteleva ilmapiiri motivoivat

Konsulteille halutaan Testimatella varmistaa hyvät vaikutusmahdollisuudet työn sisältöön ja kouluttautumiseen. Pyrkimyksenä on, että jokainen työntekijä pääsee itselleen mielekkäisiin ja sopivan haastaviin projekteihin. Yrityksessä korostuu muutenkin avoin keskustelukulttuuri.
”Meille on tärkeää, että asioita uskalletaan nostaa esille ja niihin tartutaan, Karvonen toteaa.
Avointa viestintää tukevat myös panostukset hyvään etäjohtamiseen sekä se, että organisaatio pyritään pitämään kasvusta huolimatta mahdollisimman matalana.”
”Meillä ei ole väliesimiehiä, eikä perinteistä yrityshierarkiaa. Yrityksen omistajat ovat myös työntekijöitä, toinen perustajista”, Klaus Lakkala korostaa.

Myös käytännön eduissa ja palkkauksessa pyritään reiluuteen sekä työntekijöiden huomioimiseen ja kannustamiseen. Kuukausipalkan lisäksi konsultit saavat itselleen merkittävän osuuden asiakaslaskutuksesta bonuksena.

”Tavoitteemme on aina ollut tasoittaa eri tavoin työntekijöidemme tietä ja varmistaa, että he voivat keskittyä asiakastyöhön ja motivoitua siitä”, Lakkala summaa.

Valikoidut

Viimeisimmät