siirry sisältöön

Luotettava asianajajakumppani auttaa luovimaan suomalaisena Espanjassa

Suomalainen, mutta myös Espanjassa toimeksiantoja hoitava Justitum erottuu kilpailijoistaan vahvalla kansainvälisellä osaamisella ja kokemuksella. Perustajaosakas ja asianajaja Maria Flygare kehottaa Espanjassa asuvia suomalaisia tarkkuuteen viranomaisasioissa ja kumppanien valinnassa.


Maria Flygarella on pitkä kokemus espanjankielisessä ympäristössä toimimisesta. Hän teki osan oikeustieteenopinnoistaan Barcelonassa ja on työskennellyt myös Meksikossa. Tällä hetkellä hän tekee töitä Helsingissä ja Marbellassa, yhteistyössä paikallisen kumppanitoimiston kanssa.

”Lisäksi toimitusjohtajallamme on Viron lainsäädännön osaamista, joten asiakaskuntamme on muodostunut kansainväliseksi ja teemme paljon maiden rajat ylittäviä toimeksiantoja. Meillä on myös laaja-alaista kokemusta hyvin erilaisista toimeksiannoista, joten saman toimiston sisältä löytyy apua hyvin erilaisiin asioihin.”

Apua viranomaisviidakkoon

Flygaren mukaan Espanjassa suomalaisella saattaa olla edessä todellinen viidakko, jos hoidettavana on esimerkiksi viranomaisasioita.

”Välillä suorastaan harmittaa, kun näkee, miten ihmisillä ei ole ymmärrystä asioiden hoitamisesta ja minkälaisia ongelmia tämä aiheuttaa. Tämän takia kaltaisiani ammattilaisia tarvitaan.”

Tyypillisiä suomalaisten haasteita ovat omistukset, esimerkiksi omistusasuntoihin tai vuokrauksiin liittyvät asiat, verotukseen liittyvät kysymykset sekä testamentit ja perinnönjako.

”On hyvä muistaa, että esimerkiksi testamenttia tehdessä voidaan joutua huomioimaan sekä Suomen että Espanjan lainsäädäntö.”

On hyvä ymmärtää, että Espanjassa ei ole samanlaista keskitettyä järjestelmää kuin Suomessa, jossa tiedot siirtyvät automaattisesti eri viranomaisten välillä

Panosta aidosti luotettavaan kumppaniin

Espanjassa asuvalla on suuri vastuu hoitaa itse omat asiansa hyvin.
”On hyvä ymmärtää, että Espanjassa ei ole samanlaista keskitettyä järjestelmää kuin Suomessa, jossa tiedot siirtyvät automaattisesti eri viranomaisten välillä. Esimerkiksi osoitetietojen päivittäminen on omalla vastuullasi, jotta saat ilmoitukset esimerkiksi veroista”, Flygare muistuttaa.

Moni suomalainen saattaa lisäksi valita avukseen asianajajan sijaa halvemman ns. asianhoitajan. Flygaren mukaan tämä voi olla tosi iso riski.
”On mahdotonta arvioida onko asianhoitajalla osaamista. Ja jos jotain menee pieleen, on korvausten saaminen hyvin hankalaa.”

Flygare kannustaakin satsaamaan osaavaan ja luotettavaan asianajajaan.

”Merkittävä asia on myös se, että meidän toimistomme on suomalaisen oikeusturvan piirissä ja käytät Suomen asianajajaliiton luotettavia jäseniä. Tämä tekee asioinnista todella paljon yksiselitteisempää.

Valikoidut

Viimeisimmät