siirry sisältöön

Kansainvälinen rajakaupunki suurilla elämyksillä

Lapin vanhin kaupunki, Tornio, muistetaan ruostumattomasta teräksestä ja Lapin Kullasta. Tämä historiallinen kauppakaupunki on kasvattanut suosiotaan edullisena ostoskohteena kruunun matalan kurssin myötä. Tornio tarjoaa kuitenkin paljon muutakin upeasta saaristosta kiinnostaviin kesätapahtumiin.


Ostosmahdollisuudet ovat alueen matkailun merkittävä vetovoimatekijä, koska kaupungista pääsee ulkomaille ilman rajamuodollisuuksia.

”Tornio on täydellinen seisahduspaikka matkalla Lappiin. Täältä löytyy rajan molemmin puolin kaikki tarvittava ja edulliseen hintaan”, kiteyttää matkailukoordinaattori Anni Lamomprom.

Pelkän pysähdyksen sijaan Torniossa kannattaa kuitenkin viivähtää pidempäänkin.

”Tornio on vireä kesäkaupunki täynnä tapahtumia ja aktiviteetteja. Majoituksen osalta meillä on erinomaisia hotelleja, viihtyisiä mökkejä ja lukuisia karavaanarien alueita. Tämä on pieni ja kotoisa kaksoiskaupunki, jossa matkailijat otetaan sydämellisesti vastaan”, Lamomprom kehuu.

Mainiot veneilijän palvelut ja ainutlaatuinen saaristo

Torniota ympäröivä saaristo sekä Tornionjoki tarjoavat loisteliaat puitteet luontoelämyksille. Perämeren kansallispuistosta löytyy esimerkiksi päiväretkikohteena täydellinen Sandskärin saari, jonne liikennöidään kesäkaudella reittiveneellä. Myös muihin saariston kohteisiin voi tutustua ilman omaa venettä, yhteysveneellä tai autolla.

”Veneilijälle meillä on useammassa vierasvenesatamassa kaikki tarvittavat palvelut sekä edulliset vierasvenepaikat”, Lamomprom mainitsee.

Tornionjoen nähtävyyksistä erityinen helmi on rajan molemmin puolin sijaitseva Kukkolankosken kalastajakylä, jonka perinteinen lippokalastus on matkalla Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon. Aktiviteetteina tarjolla on mm. koskenlasku ja jokilauttaretki sekä mahdollisuus nauttia tuoretta siikaa perinteiseen tapaan puuvartaassa paistettuna.

Rajaton tapahtumakesä ja yöttömän yön golf

Molemmin puolin rajaa järjestetään värikkäitä kesätapahtumia. Suurimpia ovat Kalottjazz & Blues, Classic Motor Meet, Twin City Festival, sekä SuomiLive Tornio.

Golfareille Tornio tarjoaa uniikit puitteet. Green Zone Golf, täysimittainen golfkenttä, sijaitsee kahden maan ja kahden aikavyöhykkeen alueella. Kentällä voi pelata kesällä kellon ympäri ja lyödä maailman pisimmän holarin pallon ylittäessä aikavyöhykkeen.

”Kentän yhteydessä on caravan-alue, juuri remontoitu ravintola ja kesän aurinkoisin terassi”, Lamomprom hehkuttaa.

Tutustu rajattomaan kaksoiskaupunkiin osoitteessa: www.haparandatornio.com

Valikoidut

Viimeisimmät