siirry sisältöön

Kulunvalvontaan panostaminen on tehokas tapa parantaa turvallisuutta

Maailman suurimpiin kuuluva älykkäiden kulunvalvonta- ja hallintaratkaisujen asiantuntija SALTO Systems tarjoaa helppokäyttöisiä ja kustannustehokkaita järjestelmiä, jotka sopivat monipuolisesti erilaisiin kiinteistöihin, hoivalaitoksista ja asunnoista korkean turvatason kohteisiin.

Kuva: Markku Pajunen

SALTO Systems on toiminut alallaan jo vuodesta 2001 ja Eurooppa on sille merkittävä markkina-alue. Yrityksen toiminta Suomessa on kasvanut viimeisen viidentoista vuoden aikana huomattavasti.
"Meidät tunnetaan korkeasta laadustamme, järjestelmämme vastaavat jopa korkean, kriittisen turvatason kohteisiin", kertoo Suomen ja Baltian maajohtaja Katriina Forsback.
SALTOlla on kaksi ensisijaista järjestelmää, SALTO Space ja SALTO KS. Näistä ensimmäinen soveltuu erityisesti korkean turvatason ylläpitämiseen, koska sen avulla voidaan luoda täysin suljettuja järjestelmiä.
"Space-järjestelmään voidaan yhdistää myös mekaanisia ovia, jolloin kaikkia kulunvalvottuja ovia ei tarvitse kaapeloida. Tämä tekee muutoksesta kustannustehokkaan", Forsback kuvailee.
Järjestelmien avulla voidaan tukea kiinteistön kokonaisturvallisuutta monin tavoin. Kulkutapahtumista muodostuu reaaliaikainen tapahtumaloki, jolloin tieto kävijöistä on aina saatavilla. Mahdollista on myös luoda esimerkiksi erilaisia hätäsulkumahdollisuuksia, jolloin kulkua tilaan voidaan rajata nopeasti.

Erilaiset avausmenetelmät helpottavat käyttöä

SALTOn järjestelmien merkittävä etu on myös se, että mekaanisille avaimille voidaan sanoa hyvästit. Sähköovien lisäksi myös mekaanisiin lukkorunkoihin rakennetaan mahdollisuus avata ovet esimerkiksi tägillä, kulkukortilla, rannekkeella tai koodilla. Mahdollista on asettaa myös esimerkiksi kahden henkilön autentikointi.
"Mobiiliavaaminen on yksi tuotekehityksemme keihäänkärjistä ja teemmekin läheistä yhteistyötä Applen kanssa eli ovia voidaan avata älypuhelimella tai jopa Android- ja Apple-kelloilla", Forsback kuvailee.
Digitaalisilla avausmenetelmillä on tärkeä roolinsa turvallisuuden tukemisessa, koska esimerkiksi kadonnut avain voidaan kuolettaa järjestelmästä helposti, eikä lukkojen uudelleensarjoittamista tarvita.

Kuva: Tapio Auvinen, Krash

Monipuolisia käyttökohteita

Digitaalisen kulunvalvonnan järjestelmää voidaan kasvattaa vähitellen tarpeiden muuttuessa. Esimerkiksi SALTOn pitkäaikainen asiakas Lundin yliopisto on vuosien varrella lisännyt kulunvalvottujen ovien määrää muutamasta yli yhteentoista tuhanteen.
Suomessa SALTOn järjestelmiä on käytössä jo hyvin monella toimialalla, esimerkiksi asumisessa, toimitilakiinteistöissä, hoivalaitoksissa ja hotelleissa.
"Yksi merkittävimpiä toimialoja meille on myös coworking-tyyppiset tilat. Suomessa SALTOa käyttävät muun muassa startup-yhteisö Maria01 ja hotellitoimija Noli Studios", Forsback mainitsee.
Hänen mukaansa asiakkaille tärkeä valintakriteeri on suuren, globaalin yrityksen tarjoama varmuus jatkuvuudesta.
"Asiakkaille tuo turvaa se, että läsnäoloomme voi luottaa myös jatkossa."

Valikoidut

Viimeisimmät