siirry sisältöön

SPR ensiapukoulutus on osa kokonaisvalmiutta

SPR ensiapukoulutukset ovat osa Suomen kokonaisvalmiutta ja varautumista. Punainen Risti Ensiavun tavoitteena on, että jokaisessa kodissa ja jokaisella työpaikalla on ensiaputaitoisia ihmisiä


Ensiapukoulutus edistää varautumista hätätilanteisiin kotona, vapaa-aikana ja työssä. ”Hätä ei katso aikaa eikä paikkaa – äkillinen tilanne voi kohdata kenet vain, missä vain”, Punainen Risti Ensiavun toimitusjohtaja Anne Pellinen sanoo.

Ensiapukoulutusten edelläkävijä

Punainen Risti Ensiapu tuottaa ajantasaiset koulutussisällöt SPR ensiapukursseille sekä ylläpitää valtakunnallista ensiapukoulutusrekisteriä. Rekisteri tuottaa tietoa kotimaan ensiapuvalmiudesta viranomaisten käyttöön.

Laaja sopimuskumppaniverkosto, lähes 800 koulutusorganisaatiota ja yli 1 000 ensiavun– ja terveystiedon ETK®-kouluttajaa, järjestää SPR ensiapukoulutusta asiakkailleen. Ensiapukoulutusten auditoinneista ja laadunvarmistuksesta vastaa puolueeton asiantuntijataho.

Vuonna 2023 noin 95 000 henkilöä suoritti Punaisen Ristin sertifioidun ensiapukurssin.

Työpaikan ensiapuvalmius on työnantajan vastuulla

Työnantaja vastaa siitä, että työpaikalla on riittävä määrä ensiapukoulutettuja suhteessa työpaikan toimintaympäristöön ja tapaturmariskiin. Myös ensiapukoulutuksen sisällöllä on merkitystä.

”Erityisesti näin etätyön aikana on hyvä pohtia, ovatko omat ensiaputaidot ajan tasalla”, Pellinen toteaa.

Tunnistat aidon Punaisen Ristin ensiapukoulutuksen SPR-etuliitteestä
SPR ensiapukoulutukset perustuvat tutkittuun tietoon ja kouluttajana toimii aina terveydenhuollon ammattihenkilö, jolla on ensiavun ja terveystiedon kouluttaja ETK®-koulutus ja voimassa oleva kouluttajaoikeus.

Punainen Risti Ensiavun ARVOkumppani® on vastuullinen toimija, joka järjestää sertifioituja SPR ensiapukoulutuksia.

Valitse SPR ensiapukoulutus ja ole mukana avun ketjussa.

Tutustu lisää osoitteessa
www.ensiavunkouluttajat.fi.

Punainen Risti Ensiapu on yhteiskunnallinen yritys, jonka tuotot palautuvat Punaisen Ristin kotimaan toimintaan.

Valikoidut

Viimeisimmät