siirry sisältöön

Tarjolla mainettaan parempia töitä

Neljä ravintola-alan ammattilaista perusti vuonna 2018 Rovaniemellä alalle henkilöstöä vuokraavan ja rekrytoivan, sekä konsultointipalveluja tarjoavan yrityksen. Staffmax Oy on kaksinkertaistanut liikevaihtonsa jokaisella varsinaisella tilikaudellaan ja sama kasvu jatkuu myös tänä vuonna.

Kuvassa Jarno Kallio, Teemu Herva, Henry Hynynen ja Mika Rauhala. Kuva: Milladephoto/ Milla Keskipoikela

Tänä vuonna voimakkaasti kasvavan yhtiön liikevaihto on jo noin 10 miljoonaa euroa, ja vuokrahenkilöstön määrä ylittää 3000 henkilön rajan. Henry Hynynen, yksi perustajista työskentelee nykyisin Staffmaxin strategisena ja operatiivisena johtajana. Hän, ja hiljattain yhtiön toimitusjohtajana aloittanut Emmi Lehtimäki kertovat, että koronapandemian jälkeen alaa vaivaa sekä Suomessa että kansainvälisesti työvoimapula.

Staffmax auttaa alan yrityksiä löytämään itselleen osaavia tekijöitä. Kaikki yrityksen toimihenkilöt ovat kokeneita ravintola-alan ammattilaisia. He tekevät yhä suorittavia vuoroja eri asiakasravintoloissa, jotta ote arjen tekemiseen säilyy. Yritys tarjoaa asiakaspalvelutyöhön sopiville henkilöille monenlaisia mahdollisuuksia löytää mieleisensä työpaikka ja urapolku.

”Alalla on hyvät mahdollisuudet edetä nopeastikin erilaisiin esihenkilötehtäviin”, Henry Hynynen kertoo. ”Teemme tiivistä yhteistyötä asiakasyritystemme kanssa. Kun oikea tekijä löytää tiensä oikeaan työpaikkaan ja viihtyy siellä, se vaikuttaa positiivisesti koko alan maineeseen.”

HoReCa -alalla, eli hotelli-, ravintola- ja cateringtoiminnan piirissä ihmisten työnkuvat vaihtelevat todella paljon. Henkilö, joka viihtyy erinomaisesti pikaruokapaikassa, ei välttämättä ole omimmillaan hienossa ravintolassa. Staffmaxilla pyritäänkin tapaamaan jokainen uusi työntekijä ja asiakasyrityksiin rekrytoitava henkilö kasvotusten.

”Kun ihmiset tapaavat oikeasti, siinä on aina helpompi muodostaa käsitys toisesta osapuolesta”, Emmi Lehtimäki kuvaa tavan hyviä puolia. ”Asiakaspalvelutyöhän on ihmisen kohtaamista.”

Kuvassa Emmi Lehtimäki
”Asiakaspalvelutyöhän on ihmisen kohtaamista.”

Työnantajana Staffmax satsaa työntekijöidensä hyvinvointiin muun muassa järjestämällä heille kattavan työterveyshuollon ja kustantamalla myös vapaa-ajan tapaturmavakuutukset. Yritys voi tarjota ammattilaisilleen hyvin erilaisia työkohteita eri puolilla Suomea ilman alalle tyypillisiä ketjurajoitteita. Jos työ ulkomailla kiinnostaa, sekin onnistuu saman työnantajan palveluksessa.

”Toimimme ympäri Suomen, mutta kuitenkin lähinnä Lapin, Uudenmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Pirkanmaan alueilla. Lisäksi meillä on toimintaa Ruotsissa, Norjassa ja Virossa. Kanadalaisen yrityskumppanimme Staffmax Staffing & Recruitingin kautta toimintamme laajenee jatkuvasti maailmalla”, Emmi Lehtimäki kertoo.

Palvelua ammattilaisilta ammattilaisille.
Monet isotkin hotellikokonaisuudet ovat ulkoistaneet ravintolahenkilöstönsä Staffmaxille. Yrityksen sivutoiminimet Doormax ja Tactical Bodyguard Finland tarjoavat pääliiketoimintaa tukevia järjestyksenvalvonta-, henkilösuojaus- ja VIP-palveluja.

Valikoidut

Viimeisimmät