siirry sisältöön

Naiskolmikko kipparoi johtajakoulua

Ihmisenä ja johtajana kasvaminen mahdollistaa myös liiketoiminnan kehittämisen ja kasvattamisen. Sanna, Virpi ja Johanna luotsaavat pk-yritysjohdon valmennustaloa seuraavaan vaiheeseen.

Suomen Toimitusjohtajakoulu on valmentanut yli 8000 pk-yrityksen avainhenkilöä 35 vuoden aikana. Yrityksen operatiivista tiimiä ja hallitusta on juuri päivitetty. Vasemmalta kehitysjohtaja Virpi Hyppönen, toimitusjohtaja Sanna Leppänen ja hallituksen jäsen Johanna Rautakoski. Kuva: Iines Hyppönen

Tämän naiskolmikon taskuissa on yli 50 vuotta johtamiskokemusta eri toimialoilla eri vaiheissa olevista yrityksistä. Rakentaminen, teollisuus, kauppa, sote ja muut palvelut ovat tarjonneet mielenkiintoisia paikkoja.

Naiset ponnistavat KTM-tutkintojen pohjalta. Myöhemmin kiinnostus on ohjannut ottamaan selvää erityisesti ihmisestä, vuorovaikutuksesta ja oppimisesta. Myös perheen ja työn yhteen
sovittaminen on opettanut paljon.

”On tärkeää tunnistaa omat arvot ja ihanteet ja kuunnella niitä. Jos noudattaa toisten suunnitelmaa, voi hukata itsensä. Toisaalta elämä toisten kanssa on täynnä kompromisseja ja yhteisen näkökulman etsimistä.”
Toimitusjohtajakoulun Sanna Leppänen jatkaa, että kompromissit kuuluvat myös johtamiseen.

”Johtamiseen kätkeytyy paljon ristiriitoja, jopa vastavoimia. Yrityksen arki on eri näkökulmien tunnistamista ja tasapainoilua. Puhun usein rajoista ja rakkaudesta. Se sopii hyvin myös johtamiseen, niin kauan kuin teemme töitä ihmisten kanssa.”

Toimitusjohtajakoulun naiset näkevät, että naisissa on potentiaalia juuri nyt tarvittavaan johtajuuteen.

”Kun sekä järki että sydän pysyvät mukana, työkaluna on tiedon ja logiikan lisäksi myös inhimillisyys. Naiset pystyvät olemaan yhtä aikaa sekä kuuntelevia ja välittäviä että strategisia ja tuloshakuisia. Naisilta löytyy usein myös reflektointikykyä. Se on kiinnostusta oman toiminnan tunnistamiseen ja kehittämiseen.”

Naisten mukana yrityksiin ja organisaatioihin voi tulla kaivattua uudenlaista johtamisotetta.

”Ei tarvitse olla kova. On helpompi olla oikealla tavalla jämäkkä kun hallitsee liiketoiminnan kokonaisuuden ja logiikan. Siksi Toimitusjohtajakoulussa panostamme aina rinnakkain bisnesymmärryksen ja johtajuuden kehittämiseen. Kun kokonaisvaltainen ote vahvistuu, tuloksia syntyy uupumatta ja uuvuttamatta.”

Valikoidut

Viimeisimmät