siirry sisältöön

Eteläisen Saimaan lumoava kauneus ja uniikit majoituskohteet kutsuvat vierailulle

Etelä-Karjala tarjoaa mahtavat puitteet pitkälle viikonloppumatkalle. Matka taittuu pääkaupunkiseudulta reilussa parissa tunnissa junalla, bussilla tai omalla autolla.


Kuuluisa vieraanvaraisuus, ainutlaatuiset majoitusvaihtoehdot, kansainvälinen ruokakulttuuri sekä luonnon ja kaupunkimiljöön monipuolisuus tarjoavat mahtavan matkailukokemuksen Lappeenranta-Imatra- seudulla.

Uniikkeja majoituksia on tarjolla jokaiseen makuun. Koe alueen maalaisromantiikkaa, lähde Etelä-Karjalan kartanokierrokselle ja nauti kauniista ja puhtaasta Saimaan luonnosta.

Matka alkaa Savitaipaleen Olkkolan hovista Kuolimojärven upeissa maisemissa. Kartanomaisessa miljöössä nautit paikallista suurella sydämellä valmistettua lähiruokaa, ja luonnonläheiset aktiviteetit kruunaavat vierailun.

Viehättävissä maalaismaisemissa sijaitsee 1869 rakennettu Pulsan Asema. Entisen asemakylän alueelta, vanhojen rakennusten ja kauniin luonnon keskeltä löytyy hurmaava Cafe, Boutique- aamiaismajoitus ja sisustusputiikki. Rutolan kylässä vanhaan puukouluun rakennettu Salpalinjan Hovi tarjoaa majoitusta historiallisessa ympäristössä ja ihastuttaa oppiaineiden mukaan sisustetuilla huoneilla.

Lappeenrannan satamassa ja kesätapahtumien keskiössä on historiallinen boutique-hotelli Lähde. Hotellin day spa tarjoilee hemmottelua aikuiseen makuun ja siellä pääsee kokemaan aidon kirkasvetisen lähteen.

Vuonna 1900 rakennettu Neitsytniemen kartano Vuoksen rannalla on Imatran helmi. Historia ulottuu aina 1650-luvulle saakka ja alueen aiemmasta kartanomiljööstä hakivat inspiraatiota muun muassa Albert Edelfelt ja Zacharias Topelius.

B&B Hiitolanjoki Rautjärvellä on vapaasti virtaavan Hiitolanjoen varrella. Rajavartijan asunnosta muunnetussa majatalossa aamut alkavat vastapaistettujen sämpylöiden tuoksussa. Kodikkaan elämyksen ohella nautit alueen luonnosta ja Hiitolanjoen koskien luontopoluista.

Lappeenrannan ja Imatran seutu on kesällä täynnä kulttuuri- ja urheilutapahtumia sekä uniikkeja vierailukohteita. Lappeenranta juhlii tänä vuonna 375-vuotissyntymäpäiväänsä ja koko Saimaan alueella vietetään European Region of Gastronomy -vuotta.

Lue lisää: www.gosaimaa.com

Valikoidut

Viimeisimmät