siirry sisältöön

Rakentamisen sivutuotteena syntyy puhdasta vettä

PT Energia Poraus on työmaavesien puhdistuksen edelläkävijä.

PT Energia Porauksen uusi vedenseparointikone puhdistaa vettä kiintoaineksesta 9000 litraa tunnissa.

Maalämpökaivoihin erikoistunut leppävirtalainen PT Energia Poraus Oy on Suomessa edelläkävijä työmaavesien puhdistuksen suhteen. Se on ensimmäinen suomalainen energiaporausalan yhtiö, jolla on tähän tarkoitukseen käytössään tehdasvalmisteinen vedenseparointikone.

“Meille on tärkeää pysyä alan ympäristövaatimusten suhteen edelläkävijänä, siksi päivitämme osaamistamme ja kalustoamme säännönmukaisesti, poraustoiminnan vastaava Sanna Kauhanen kertoo.

Haluamme pysyä edelläkävijänä.

Rakennustyömailta valuvien vesien aiheuttamaa kiintoainekuormitus on merkittävä ympäristöuhka, sillä sen vaikutukset vesistöihin ovat hyvin moninaiset. Liian korkea tai matala veden PH-arvo voi olla kaloille hengenvaarallista, samoin veden öljypitoisuus on terveydelle vaaraksi niin ihmisille kuin eläimillekin. Esimerkiksi maanviljelysmaihin verrattuna rakennustyömaiden tuottama kiintoainekuorma voi olla jopa yli kymmenkertainen.

Pääkaupunkiseudulla korostuu maaperän erityislaatu, joka on herkkä saastumiselle. Kun paikalliset ympäristönsuojeluviranomaiset tiukensivat tämän vuoden maaliskuussa merkittävästi ohjeistustaan työmaavesien kiintoainepitoisuudesta, PT Energia Porauksessa oltiin laitteiston suhteen valmiina.

Uusi ohjeistus sallii Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa rakennustyömailla veden kiintoaineksen määräksi enää 30 milligrammaa litraa kohden aiemman 300 milligramman sijaan.

“Tuoreimman koneinvestointimme vuoksi kaikilla työmaillamme vedet saadaan nyt puhdistettua niin huolellisesti, että ne voi laskea hulevesiviemäriin tai vesiympäristöön. Asiakkaamme voivat olla varmoja, että huolehdimme ympäristöstä mahdollisimman hyvin poratessamme”, Kauhanen sanoo.

Valikoidut

Viimeisimmät