siirry sisältöön

Tampereen Teatterikesän korkea laatu houkuttelee katsojat paikalle yhä uudestaan

Tampereen Teatterikesä kuuluu Euroopan merkittävimpiin teatterifestivaaleihin. Yhden elokuisen viikon aikana nähdään valtava kattaus kotimaista ja kansainvälistä huipputeatteria klassisesta puheteatterista tuoreimpaan nykyesitystaiteeseen.

Kuva: Håkan Larsson

Tampereen Teatterikesä startattiin jo vuonna 1968 ja meneillään on 55 toimintavuosi. Festivaali on merkittävä tapahtuma niin alan ammattilaisille kuin kaikille teatterin ystäville.

”Festivaalin sisältö on aina vahvaa. Se takaa, että katsojat tulevat takaisin vuodesta toiseen ja uudet yleisöt löytävät paikalle”, aloittaa toiminnanjohtaja Hanna Rosendahl.

Pääohjelmistoon kuuluu noin 20 produktiota, Suomesta ja ulkomailta. Lisäksi festivaaliin kuuluu TelttaLab-konseptin 10 musiikkipitoisempaa esitystä. Virallinen oheisohjelmisto OFF Tampere antaa puolestaan erilaisille esiintyville ryhmille ja taiteilijoille sekä ammatti- ja harrastajateattereille mahdollisuuden ilmoittaa mukaan omaa ohjelmaansa.

”Viikon aikana torstaina järjestetään myös Tapahtumien Yö, jolloin koko kaupunki herää henkiin ja festivaali näkyy kaikille kaupunkilaisille ja kävijöille”, Rosendahl kuvailee.

Kuva: Joseph Banderet

Monipuolista sisältöä koskettamaan jokaista

Rosendahlin mukaan festivaalista tekee suosikin sen vahva laatuleima.
”Pääohjelmistosta uskaltaa valita esityksen vaikka sokkona ja luottaa laatuun. Teatterikesään kutsuminen on myös ammattilaisille suuri kunnia.”

Ohjelmisto rakennetaan erilaisia ja eri-ikäisiä teatterikävijöitä kunnioittaen. Lisäksi kansainväliset vierailut tuovat mukanaan aivan uusia tuulia. Rosendahl uskoo, että teokset koskettavat niin vakiintuneita kuin uusia teatterikävijöitä. ”Moni kävijä saattaa myös ottaa haasteeksi nähdä mahdollisimman monta eri esitystä”, hän kertoo.

Tämän kesän ohjelmistoon kuuluu todella kiinnostavia teoksia. Ruotsista vierailemaan saadaan Cirkus Cirkörin uusin ensi-ilta Tipping Point, jota esitetään Sorin Sirkuksen tiloissa. Toinen Rosendahlin esille nostama kohokohta on portugalilaisranskalainen yhteistuotanto Catarina and the Beauty of Killing Fascists.

Itse esitysten lisäksi Rosendahl kehottaa nauttimaan myös Tampereen uniikista, kulttuurikaupungin tunnelmasta.

”Tampere on teatteripääkaupunki, jolla on nyt isoa vetovoimaa. Kaupungista erityisen tekee myös se, että lähes kaikkiin esityspaikkoihin voi mennä kävellen. Samalla voi nauttia keskustan kuplivasta festaritunnelmasta sekä tamperelaisille tyypillisestä vieraanvaraisesta asenteesta.”

Valikoidut

Viimeisimmät