siirry sisältöön

Hiusten kunto kertoo yleisestä hyvinvoinnista

Hiuksiin liittyvät haasteet, kuten hiusten oheneminen, katkeileminen tai kaljuuntuminen, voivat kertoa kehon muusta ongelmasta ja vaativat parantuakseen panostuksia kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Hiusakatemian hiusjuuritutkimus antaa tietoa, jonka avulla tehdä oikeita muutoksia elämäntapoihin sekä hiusten ja hiuspohjan hoitoon.

Hiusakatemian omistaja Sari Oja korostaa, että yleinen hyvinvointi vaikuttaa myös hiusten hyvinvointiin. Terveet hiukset saavuttavat maksimielinikänsä, eivätkä tipu pois ennenaikaisesti.

”Yleisiä syitä miksi hiukset ohenevat tai katkeilevat ovat ravintoon liittyvät asiat sekä hiuspohjan erilaiset tulehdukset.

Hiusakatemian asiakkaista moni kärsii myös alopecia areatasta, eli kaljujen kohtien ilmaantumisesta. Vaivaan ei ole yhtä varmaa hoitoa, vaan parannuskeinoja joudutaan etsimään kokeillen ja yksilöä kuunnellen.”

”Yleensäkin hiusten osalta esimerkiksi hoitotuotteiden valinta on aina yksilöllistä, mikä sopii itselle ei välttämättä sovi kaikille.”

Tutkimuksen avulla kohti oikeita toimenpiteitä

Hiusakatemia tekee hiusjuuritutkimuksia, joilla saadaan selville esimerkiksi erilaiset tulehdukset, vähäisen vedenjuonnin tai stressin aiheuttamat ongelmat. Perusteellisessa tutkimuksessa tilannetta kartoitetaan sekä haastatellen, että mikroskoopilla.

Tyypillinen löydettävä haaste on myös talipunkin aiheuttama tulehdus.
”Talipunkki elää hiustupessa ja levittää pitkällä tähtäimellä tulehdusta. Jos juuret voivat huonosti, näkyy se ennen pitkää myös hiuksissa. Tulehdus kannattaakin hoitaa mahdollisimman pian pois, jotta hiukset kasvaisivat terveessä hiuspohjassa”, Oja sanoo.

Jos hiuspohjassa on tulehdus, ei terveellisellä ruokavaliollakaan voi vaikuttaa hiusten kuntoon, koska ravinteet eivät pääse imeytymään hiuksiin. Hiusjuuritutkimus kannattaa teettää myös ennen hiusten terveyttä tukevien lisäravinteiden valintaa, jotta käyttöön päätyvät oikeat, omaa tilannetta ratkaisevat valmisteet.

Hänen mukaansa on hyvä tiedostaa, että hiusten kuntoon vaikuttaminen on pitkäjänteistä työtä, jossa ei kannata antaa periksi nopeasti.
”Monet voivat olla malttamattomia, mutta kiiltävien, terveiden hiusten eteen täytyy tehdä samalla tavalla sitoutuneesti töitä, kuin vaikkapa kehon eteen kuntosalilla.”

Lisäksi Oja muistuttaa, että myös hiusten kuntoon kannattaa satsata etupainotteisesti.

”Hiukset ovat sekä naisille että miehille todella tärkeä asia ja hiuksiin liittyvät ongelmat aiheuttavat paljon huolta. Kyseessä ei ole pelkästään kosmeettinen asia, vaan osa hyvää oloa”, hän summaa.

www.hiusakatemia.fi

Valikoidut

Viimeisimmät